3296  öğretmene uygulanan anket sonuçlarına göre;

Canlı derslere katılım düşük. Öğrencilerimin tamamı derse katılıyor diyen öğretmenler yüzde %5,6 iken öğretmenlerin %51,5’ü ise öğrencilerin yarısından azı canlı derse katılıyor yönünde görüş bildirmiştir.

 

 

Eğitim aracı olmadığı için derslere katılamayan öğrenci sayısı fazla. Öğrencilerimin hepsi derse katılıyor diyen öğretmenlerin oranı sadece %10.2.

 

 

Canlı derse katılamayan öğrenciler EBA TV’yi takip etmiyor. Canlı derse katılamayan öğrencilerin, dersleri EBA TV'den de takip etmediğini ifade eden öğretmen oranı %74.

 

 

Eğitim aracı ve interneti olmasına rağmen canlı derse katılım düşük. Eğitim aracı ve interneti olan öğrencilerin hepsi derse katılıyor diyen öğretmen oranı %4.9.

 

 

Öğretmenlerden ilk doz aşılarını olabilenlerin oranı %26,7 iken henüz aşı randevusu bile alamayan öğretmen oranı %50,1.

 

 

Uzaktan eğitim telefondan yapılıyor. Canlı derslere ulaşan öğrencilerin % 74.5’i telefondan, %13,5‘i tabletten, %7,8’i ise bilgisayardan katılmaktadır.

 

 

Uzaktan eğitimde içerik hazırlama konusunda kendini yetkin gören öğretmen oranı %47,8 kendisini yetkin görmeyenlerin oranı %21,3.

 

 

Uzaktan eğitim öğrenciler için yeterli değil. Uzaktan eğitimin öğrenciler için yeterli olmadığını ifade eden öğretmen oranı 78,3

 

 

Uzaktan eğitim yüz yüze eğitime göre daha yorucu, müfredat uzaktan eğitime uygun hale getirilmelidir.

 

 

Öğretmenlerin %86,8'i uzaktan eğitimi daha yorucu bulurken, %85,5'i uzaktan eğitime uygun müfredat hazırlanması görüşünde.

 

 

Canlı ders saatleri pedagojik olarak uygun değil. Canlı derslerin çeşitli kademelerde günde en az 6-8 saat olmasının, pedagojik açıdan uygun olmadığını düşünen öğretmen oranı %87,6.

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler MEB’den yeterince destek görmemiş. Uzaktan eğitim sürecinde MEB’in elinden geleni yaptığını düşünen öğretmen oranı %16.8 iken, %49.5’i yeterince destek görmediğini, %32.9’u da daha fazla destek olabileceklerini düşündüğünü ifade etmiştir.

 

 Anadolu Eğitim Sendikası