Türk Eğitim Sen den yapılan açıklamada,” Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, 2021 yılı yaz özür grubu atama döneminde bulunduğu ilçede 3 yıl çalışma şartı ve il içinde 50 km. sınırı getirilerek, özrünün bulunduğu ilçe ile görev yeri arasında 50 km.’nin üzerinde mesafe bulunan il içi eş özrüne sahip öğretmenlere ilçe emri hakkı verilmesi suretiyle mağduriyetlerin giderilmesini talep ettik.” denildi.

Bilindiği üzere, 2021 Yaz Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu doğrultusunda, atamalar gerçekleştirilmiş, ataması yapılmayan öğretmenlere de daha sonra il emri verilerek mağduriyetlerin bir kısmı giderilmiştir. Ancak aynı il içinde aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenlerimizden bir kısmı kontenjan ya da puan yetersizliği nedeniyle atanamadığı için, il içinde ilçe emri verilmemesi nedeniyle çok sayıda öğretmenimizin mağduriyeti giderilememiştir. Aynı ilin iki farklı ilçesinde görev yapmakta olan eşlerden bazılarının arasında iki ilden daha fazla mesafe bulunmakta olup, il içinde yer değişikliği yapamayan öğretmenlerimizin aile birliği mazeretlerinin karşılanması suretiyle mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, 2021 yılı yaz özür grubu atama döneminde bulunduğu ilçede 3 yıl çalışma şartı ve il içinde 50 km. sınırı getirilerek, özrünün bulunduğu ilçe ile görev yeri arasında 50 km.’nin üzerinde mesafe bulunan il içi eş özrüne sahip öğretmenlere ilçe emri hakkı verilmesi suretiyle mağduriyetlerin giderilmesini talep ettik.