Bayındır da Kazım Dirik Ortaokulunun 22 öğretmeninden 7si ilçedeki başka okullara müdür ve müdür yardımcısı olarak görevlendirilirken, bu okulun müdürlüğüne de 3.5 yıllık meslek geçmişi olan imam hatip meslek dersi öğretmeni getirildi.

İzmirde 750ye yakın ilk ve orta dereceli okul müdürü, performans değerlendirmesine tabi tutulurken 75 ve üzerinde puan alamayan 480 okul müdürü koltuğunu kaybetti. Yerini koruyan müdürlerin 132si başka okullara tayin isteyip giderken, diğerleri kendi okulunda "Göreve devam" dedi. Performans değerlendirmesine takılan 480 müdürden bir bölümü görevlerini sürdürürken, büyük çoğunluğunun öğretmenliğe dönüşleri sağlandı.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, gönlünde müdürlük yatan adaylara 692 okulun müdürlüğünün boş olduğunu açıklayıp, başvuruları toplamaya başladı. Müdür adayları bu ay içinde girecekleri mülakatın heyecanını yaşarken, Bayındır’da yönetmeliğe karşın müdür görevlendirmeleri yapılması başta veli ve sendikaların tepkisine neden oldu. Yönetmelikteki mevcut yöneticiler başlıklı geçici maddenin ikinci fıkrası ‘2013-2014 ders yılı bitiminde yöneticilik görevi sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar göreve devam ederler denilmesine karşın, Bayındır’da görevleri sona eren yöneticilerin yerine 25 öğretmen çeşitli okullara müdür ve müdür yardımcısı olarak görevlendirildi. Bayındır ın en gözde okullarından Kazım Dirik Ortaokulu’nda mevcut 22 öğretmenin 7 sinin yönetici vekili olarak çevre okullarına görevlendirilmeleri dikkat çekti.