Sendika Yöneticilerinden Ziyaret
Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin ve Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreteri Yeliz Toy, MEB Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı’nda görüşmelerde bulundu. Görüşmede, mazeret tayinlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri doğrudan iletildi.
Mazeret Tayinlerinde Mağduriyet
Sendika, geçtiğimiz hafta açıklanan mazeret tayini sonuçlarının binlerce öğretmeni mağdur ettiğini belirtti. Eğitim-İş, bu hakkın bir lütuf değil, Anayasa’nın 41. maddesiyle güvence altına alınmış bir hak olduğunu hatırlattı.
Talepler Net: İl ve İlçe Emri
Eğitim-İş’e göre, mağduriyetler ek tercih haklarıyla değil, il ve ilçe emri uygulamasıyla çözülebilir. Sendika, öğretmenlerin aile birliği ve yaşam koşullarını gözeten kalıcı adımlar atılmasını talep ediyor.
Sert Eleştiri
Sendika, MEB’in “plansızlık ve liyakatsizlik” nedeniyle ortaya çıkan sorunların faturasını öğretmenlere çıkardığını savundu. Eğitim-İş, bu yaklaşımı kabul etmeyeceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.
5N1K
-
Kim? Eğitim-İş Sendikası yöneticileri
-
Ne? İl ve ilçe emri talebi
-
Nerede? MEB Personel Genel Müdürlüğü, Ankara
-
Ne zaman? Son mazeret tayini sonuçlarının ardından yapılan ziyaret
-
Nasıl? Sendika yöneticilerinin doğrudan görüşmesiyle
-
Neden? Öğretmenlerin mağduriyetini gidermek ve mazeret tayini hakkını güvence altına almak için.
