Okullarda teftiş nasıl yapılacak? Teftiş sistemi nasıl uygulanacak? Teftiş nasıl yapılacak? Teftiş nasıl olacak? Okulların teftişi nasıl yapılacak? Okullarda teftiş nasıl işleyecek? Tüm okullarda teftiş yapılacak mı? Tüm okulların teftişi nasıl yapılacak? Teftiş esnasında nasıl bir uygulama uygulanacak?  Müfettiş nedir ve ne iş yapar? Müfettişler okullarda nelere bakar? Müfettiş neleri inceler? 

Okullarda Teftiş Sistemi Böyle Olacak! Denetimden Geçmeyen Okul Kalmayacak

Uygulamaya alınan yeni sistem ile okullar kendi öz değerlendirme raporlarını kendileri hazırlamış olacak. Hedeflere ulaşmak konusunda n gerekli çalışmaları da yapacaklar. Öz değerlendirme raporlarına göre 3 yılda bir okullar denetlenecek ve rehberlik desteği de bu yeni sistem kapsamında verilecek. Programların uygulanma durumu olsun öğrencilerin başarı durumları olsun bu denetim kapsamında yer alacak. Özel yurt gibi yerler 6 ayda bir mutlaka denetlenecek ve yukarı 3 yılda bir dememize rağmen sorun görülen okullara belki de her yıl denetim gelebilecek.

Okula gelen müfettişler neleri inceler?

Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinin rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini Bakanlık Maarif Müfettişleri aracılığıyla yürütmek, Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak