2021 Yılı 24 Kasım öğretmenler günü Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı en son yayınladığı resmi yazıyla birlikte, öğretmenleri hediye konusunda uyarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde henüz resmi olmamakla birlikte, okullarda yapılan tüm etkinliklerin iptal edildiği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri etkinliklerin tedbir amaçlı iptal edildiğine ilişkin haberlere açıklık getirmişti;

Kararın yeni olmadığını vurgulayan MEB kaynakları, yaptıkları açıklamada, "Okul müdürlüklerince yapılması planlanan gezilere ilişkin görüş istenmiştir. Cevap olarak da 12 Mart 2020 tarihli düzenleme hatırlatılmıştır. Yeni bir yazı değildir. Sadece eski yazıya bir atıf söz konusu olmuştur. Resmi ve özel okullarda, toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, ödül töreni, spor müsabakası gibi sosyal etkinliklerle ilgili yeni bir iptal söz konusu değildir" denildi.

Yürürlükte olan 12 Mart 2020 tarihli yazının uygulanması durumunda zaten etkinlikler iptal edilmiş durumdadır.

Öğretmenler gününe kısa bir süre kala, MEB'den 24 Kasım'da okullarda tören yapılıp yapılmayacağı sorusuna açıklık gerilmedi. Öğretmenler günü törenlerinin yapılıp yapılmayacağına dair açıklama yapılmazsa okul yönetimlerinin alacağı karar doğrultusunda hareket edilecektir. Sorumluluk okul yönetimlerindedir.

SON DAKİKA:

MEB'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Konulu Yeni Resmi Yazı