Demir, "Öğretmenler hakkında haksız yere şikâyette bulunan ve iftira atan şahıslar hakkında kamu davası açılmalıdır. CİMER, Valilik, Kaymakamlık, Bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerine okullarla ilgili şikâyet yağıyor.

Öğrenci velileri ve idareciler öğretmenlerden şikâyetçi. İncir çekirdeğini doldurmayacak olaylar bile şikâyet konusuna dönüştürülüyor. Yöneticiler bu şikayetlerde ayrım yaparak soruşturma veya inceleme başlatıyor.Farklı sendika üyelerine farklı muamele uyguluyorlar . Bağlı olduğunuz ilçeden hemen bir okul müdürü muhakkak olarak soruşturmanıza görevlendiriliyor.

Çalıştığınız okulun müdürü, soruşturmanıza görevlendirilen okulun müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, il milli eğitim müdürü aynı yandaş sendikanın yöneticileri ile sabah akşam birlikteler. Ve zulüm başlıyor…Bu şikâyetler nedeniyle okullardaki havalar bozuluyor.Öğretmenler okula mutsuz gidiyor.Günümüzde veliler öğretmene saygı duymuyor. Velilerin şikâyetleri akıl almaz boyutlara ulaştı. Her şey artık çocukların psikolojisini bozar hale geldi. Bir grup veli diyerek okul yönetimini, öğretmeni şikâyet etmek moda oldu.

Yöneticiler, istemedikleri öğretmenleri okuldan uzaklaştırabilmek için türlü bahaneler arıyor. Bu  davranışlar açıkça Öğretmenlerin  itibarsızlaştırma ve üzerinde mobbing oluşturma çabasıdır. Okul yöneticilerinin seçiminde sosyal yönü ve iletişim becerileri güçlü liyakat sahibi başarılı yöneticilerin görevlendirilmesine özen gösterilmelidir.

İsimsiz imzasız şikâyetler soruşturmaya çevrildiğinde sonucunda hiçbir şey çıkmasa bile soruşturma geçiren okulun iklimi olumsuz etkilemektedir. Bilgi ve belgeye dayalı olmayan isimsiz, imzasız başvurular soruşturma konusuna çevrilmemelidir. Asılsız şikâyetler sonucunda iftiraya maruz kalan yönetici ve öğretmenler olmaktadır. Bu durumda haksız yere şikâyette bulunan ve iftira atan şahıslar hakkında 657 Sayılı Yasa’nın 25. maddesi gereğince kamu davası açılmalıdır. Bu durum kamuoyu ile paylaşılmalı böylece asılsız şikâyetlerin önüne geçilmelidir.

Bir yerde yangın çıkıncaya kadar bekleyip söndürmeye çalışmak yerine duman ilk görüldüğünde müdahale edilmeli ve yangın çıkmasına fırsat verilmemelidir.Her türlü şartlar altında mesleğini icra etmeye çalışan Cumhuriyetin öğretmenlerini hiç kimse sindiremez bu çirkin ve asılsız dilekçelerle yolundan döndüremez" dedi.

(cthaber.com)