Yüzbinlerce öğretmen ve idareci Hazine ve Maliye Bakanlığının KBS sistemini kapatması sebebiyle ek derslerin sisteme girilememesi ve bunun sonucunda da bu ücretlerin çalışanların hesaplarına geçmemesi durumuyla karşı karşıya. Maaşı neredeyse en düşük memur maaşı seviyesine yakın olan öğretmenler zaten çok zorlu bir geçim mücadelesi verirken az ya da çok kendilerine nefes aldıran ek ders ücretlerine ümit bağlamışken bakanlığın bu uygulaması yüzünden bir mağduriyet daha yaşıyorlar.

Aylar hatta yıllar öncesinden 1 Temmuz 2023 itibariyle memur maaşlarının düzenlemesinin yapılacağı belli olmasına rağmen bakanlık ve birçok milli eğitim müdürlüklerince bu işin savsaklanması sonucu oluşan bu mağduriyetin bedelini öğretmenler öderken günlerdir bekletilen ücretlerimiz üzerinden birileri nemalanıyor mu diye bir soru da aklımıza gelmiyor değil. Çünkü günümüz şartlarında bu KBS sisteminin düzenlenmesi çok kısa sürede gerçekleştirilebilir.         

Yüzbinlerce insanın milyarlarca lirası günlerdir bekletiliyor ve bu paranın, faizlerin yüksek olduğu bir dönemde bir gecede bile çok büyük maddi getirisi olacağı hepimizin malumu. 

Mali planlamalarını yaparken ek ders ücretlerini her ayın ilk günlerinde alacak biçimde ödeme sözü veren öğretmenler bu duruma göre planladıkları kredi, kredi kartı ya da birçok diğer ödemelerini geciktirmek zorunda kalmıştır. Kendi alacakları konusunda en ufak bir gecikme olduğu zaman ceza ve faiz uygulaması yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı kendi ihmalinden kaynaklı bu gecikme için öğretmenlere faiz ya da kâr payı ödeyecek mi? 

Antalya özelinde baktığımız zaman şimdiye kadar sadece 7 ilçemizde ek derslerin sisteme 1 Temmuz öncesi girildiği ve bu ilçelerde öğretmenlerin ücretlerinin zamanında ödendiğini ama diğer ilçelerimizde sistemin kapalı olması sebebiyle ücretlerin girilemediğini görüyoruz. Birçok üyemizden ve meslektaşımızdan her gün bu konuda şikayetler alıyoruz. 

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı içerisinde de ek derslerin sisteme girişi ve ödenmesi konusunda bir birlik sağlayamayan milli eğitim müdürlükleri bundan sonra Antalya'nın yetkili sendikası olarak bu ve benzer konuların takipçisi olacağımızı bilmelidir. Antalya'da artık size hesap soracak bir yetkili sendika olduğunu hatırlatmak istiyoruz. 

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Yönetimi