Eğitim-SEN Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, Türk Eğitim-SEN Genel Başkanı Talip Geylan, Eskişehir Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan ve ‘Okullar Açılsın' raporu hazırlayan Amsterdam VU Üniversitesi'nden Dr. Tomris Cesuroğlu ‘okullar açılması’ kararı ile ilgili görüşlerini SÖZCÜ'ye anlatıyor.

Okulların 15 Şubat'ta açılmasıyla ilgili bir diğer önemli soru da öğretmenlerin ne zaman aşılanacağı. Uzmanlar öğretmenlerin aşılamada öncelikli olması gerektiği görüşünde. Ancak uzmanlara göre ‘aşılanmaları okulların açılması için bir şart olmamalı…'

Nejla Kurul: Öğretmenler aşı önceliğinde yedinci sırada yer aldı. Ancak bu sıralama uzaktan eğitimin yapıldığı bir dönemde yapıldı.

Tomris Cesuroğlu: Okulların açılması için öğretmenlerin aşılanmasına gerek yok. İlkokullar Covid-19 için özel olarak risk taşıyan ortamlar değil. Öğretmenler aşılamada öncelikli olsun mu? Elbette olsun. Ancak okulların açılması için öğretmenlerin aşılanması şartı öne sürülmemeli.

Faik Alkan: 15 Şubat'a hazırlanmak için eğitim çalışanlarının aşılanması şarttır. Ancak aşılar nerede? Aşı şimdi yapılsa bile aradaki ikinci doz için 28 günlük süre hesaplandığında biraz ütopik bir durumla karşı karşıyayız.

Talip Geylan: Eğer 15 Şubat sonrasında yüz yüze eğitime başlayabileceksek yarıyıl tatilini iyi değerlendirilerek eğitim çalışanlarımızın tamamının aşılanması gerekir.

Sözcü