Dün İstanbul’da düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salondaki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyelerine “işçi alın” çağrısı yaptı. TOBB üyelerinin sayılarının bir buçuk milyon olduğunu hatırlatan ve “Buradaki her üye, bir kişiyi işe alsa bir buçuk milyon işsize iş imkanı sağlamış oluruz” diyen Erdoğan, “Bir kişiyi yanınıza aldığınız zaman batar mı? Aksine bereketlenir orası. Öldüğümüzde bu paralar bizimle gelmeyecek. Para bu dünyada kalacak. İnsanlara iş kapısı açalım” dedi.

ERDOĞAN’IN SÖZLERi ÖĞRETMEN ADAYLARINI ‘UMUTLANDIRDI’

Erdoğan’ın bu formülüne atanamayan öğretmenlerde sosyal medyadan tepki gösterdi. Türkiye’de kadro bekleyen yaklaşık çeyrek milyon öğretmen adayı “O zaman hükümet de her bir okula bir öğretmen atasın. Her okula bir öğretmen atasanız devlet batar mı? Aksine bereketlenir orası” diye seslendiler.

TÜRKİYE’DE 250 BİN ÖĞRETMEN ADAYI 60 BİN OKUL VAR

MEB’in yayınladığı verilere göre özel ve resmi okullar olmak olmak üzere Türkiye’de toplam 61 bin 201 okul bulunuyor. Bu okulların tamamında okuyan öğrenci sayısı ise 15 milyon 714 bin 748.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN ADAYI SAYISI 250 BİNİ AŞTI

Türkiye’de şu an atama bekleyen öğrentmen adıyı sayısı ise 250 bini aşmış durumda. MEBBİS Norm Modülü verilerine göre Nisan 2016 tarihi itibarıyla, resmi eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacı sayısı ise 66 bin 574.

sozcu.com.tr