Uzman hekimler ve diş hekimlerine 5.000 TL, pratisyen hekimlere 2.500 TL maaş artışı getiren teklif TBMM'de kabul edildi. Daha fazlasını da hak ediyorlar ancak aylık maaşı zaten 5000 TL olan öğretmene gelince 10 yılı doldur sınava gir kazanırsan 1000 TL hak mı?

Uzman ve Başöğretmenlik için sınava gerek olmadığı gibi belirli yılı dolduran, mesleki kıdemi artan tüm öğretmenler bu tazminatlardan yararlanmalıdır. Öğretmenlik zaten bir ihtisas mesleğidir.

Gelişmiş ülkelerin hepsinde öğretmenlerin mesleki kıdemi arttıkça gelirleri de ciddi oranda artar, bunun için de sınav şartı aranmaz...

2014'te yapılan 19. Milli Eğitim Şûrasında alınan karar doğrultusunda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması önemlidir.

Öğretmenlik mesleği kariyer mesleği olarak özel bir kanuna kavuşmalıdır. Ancak hazırlığının bittiği ifade edilen meslek kanununun içeriğini öğretmenler ve paydaşlar bilmelidir. Öncelikli olarak 657'deki haklar aynen korunmalı ve meslek kanunu ile ilave haklara kavuşturulmalıdır.

Öğretmenleri yoksulluk sınırının yarısı kadar ücret alan değil, kariyer ve uzmanlık alanına uygun yoksulluk sınırının üstünde bir ücret alması sağlanmalıdır.

Öğretmenler odasında tüm farklı statüler kaldırılarak tüm öğretmenler KADROLU olmalı, göreve başlama ve görevde yükselmelerde mülakat kaldırılmalıdır.