MEB, iki gün önce yayınladığı genelgede norm kadroların atanacağını açıklarken, dört eğitim sendikası da norm kadroların güncellenmeden atanması durumunda ciddi sıkıntılara yol açacağı konusunda birleşti. Hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen de norm kadrolarının güncellenmesi gerektiğini, aksi takdirde mağduriyetlere neden olacağını vurguladı.

Darbe girişimi sonrası binlerce öğretmenin açığa alınmasının ardından öğretmen açığının kapanması için norm fazlası kadronun kullanılması gündeme gelirken, MEB de pazartesi günü yayınladığı genelgede ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına 23 Eylül’e kadar başvuru yapması gerektiğini belirtti. Bununla birlikte dört eğitim sendikası atamalar için norm kadro listesinin güncellenmesi gerektiği konusunda birleşti.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, norm kadro güncellenmesi yapılmadan atama yapılmasının birçok sıkıntıya yol açacağını belirterek, “Böylece boşalan okullarda öğretmen ihtiyacı olacak. Bu nedenle önce güncelleme sonra da atama yapılmalı” diye konuştu.