Gün, mobingin tek bir olay olmadığını, ısrarla sürdürülen ve hedef seçilen kişinin huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü eylemin bütünü olduğunu söyledi. Özellikle patronların ve yöneticilerin tarafsız rolü oynamalarının çok tehlikeli olduğunu işaret eden Gün, şöyle devam etti:

“Çünkü haklıdan yana taraf olmayan yöneticiler mağdura karşı dolaylı ve hatta zorbadan daha fazla şiddet uygular konuma gelirler.

En çok sağlık sektöründe görülüyor

Mağdurları en çok üzen de budur. Mobbinge maruz kalan çalışanlar, mobbing sürecinde yaşanılan olayın şiddetine göre değişmekle birlikte yüzde 60 oranında verimlilik kaybı yaşar. Mobbing bir iş yerinde yöneticiler tarafından yapılabileceği gibi eşit konumda olan çalışanlar ya da astlar tarafından üstlerine de yapılabilir. Mobbing mağdurları stres, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu gibi rahatsızlıklara maruz kalabilirler. Mobbing en çok sağlık sektörü, eğitim camiası, finans sektörü ile polis ve askerler arasında yaşanmaktadır. Mobbing mağduriyeti kamu sektöründe özel sektörden daha uzun sürmektedir. Bunun nedeni özel sektörde mağdurların direnme güçlerinin zayıf olmasıdır.”

Milliyet