Adana Valiliği personel yetersizliğine çözümü öğretmenleri filyasyon hizmetleri ve çağrı merkezlerinde görevlendirmek oldu.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30 Kasım 2020 tarihli yazısında, 'Çağrı Merkezlerinde ve filyasyon hizmetlerinde görev almak isteyen, öğretmen veya memurların dilekçelerinin müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda; gereğini rica ederim' şeklinde ifadeler yer aldı. Bu yazıya istinaden görevlendirmeyi İl Sağlık Müdürlüğü’nün uygun görmesi üzerine Adana Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda salgın gerekçesiyle sahada bulunan filyasyon ekip sayısının arttırılması amacıyla öğretmenin Adana İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çağrı Merkezlerinde görevlendirilmesini onayladı.

Bu görevlendirmenin angarya olduğunu ifade eden Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, “Görevlendirmeler hem angarya hem de eğitim emekçilerinin sağlıklarını riske etmektir. Demek ki bundan sonra da öğretmenler gözden çıkarılacak kişiler olarak görülecek.  Bu uygulamadan vazgeçilmesi gerekir” dedi.

 

BARUT, SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da 41 öğretmenin filyasyon hizmetleri ve çağrı merkezinde görevlendirilmesi ile 5 günlük yüz yüze yapılacak kodlama semineri kararını soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Öğretmenlerin isteği ve görev tanımı dışında görevlendirilmesine, salgın riskinin arttığı bir dönemde yüz yüze seminere katılmaya zorlanmasına tepki gösteren Barut, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u göreve çağırıp uygulamaların iptalini istedi.

 

"YÜZ YÜZE SEMİNER OLAMAZ"

Salgın riski gözetilmeden ve önlem kararlarına uyulmadan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin yüz yüze seminere katılmasına ilişkin karara da sert tepki gösteren Ayhan Barut, şöyle konuştu:

"Riskin büyüdüğü Adana'da öğretmenlerin Temel Kodlama Eğitimi Kursuna resen resen görevlendirilmesi de başka bir sorundur. Salgın riskinin yüksek seviyede olduğu Adana'da, başka bir zamanda yapılması mümkün olan bu kursun yüz yüze ve bu dönemde yapılması kafa karışıklığına yol açtığı kadar tedirgin edicidir. Öğretmenlerin çevrimiçi eğitim görevine devam ettiği sürece ek olarak yapılacak bu kurs kapsamında 5 gün yüz yüze eğitime tabi tutulacak öğretmenlerin aile ve çevreleriyle birlikte büyük bir risk altına sokulduğu görülmektedir. Bu seminer bu dönemde çok acil ve hayati önem mi taşıyor? Bu da ayrı bir sorun ve bu büyük yanlışın da düzeltilmesini istiyoruz."

 

“ÖĞRETMENLER NEDEN RİSKE ATILIYOR?”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yönelttiği sorular şu şekilde sıralandı:

  • Adana'da 41 öğretmenin filyasyon ekiplerine dahil edilerek çağrı merkezlerinde görevlendirilmesi sizin talimatınız ve bilginiz dahilinde mi gerçekleştirilmiştir?
  • Resmi yazıda gönüllülük esası ve dilekçe şartı aranırken, öğretmenlerin bilgisi ve isteği dışında böyle bir görevlendirmeyle karşılaşması hakkında aynı zamanda bir öğretmen olarak ne düşünüyorsunuz?
  • Öğretmenlerimiz salgının arttığı bu süreçte neden böyle bir riske atılıyor?
  • Bu görevlendirmenin ve uygulamanın iptali için bir adım atacak mısınız?
  • Salgın riskinin yüksek olduğu Adana'da öğretmenlere yönelik yüz yüze yapılacak ve 5 gün sürecek kodlama seminerinin bu süreçte acil ve hayati gerekçesi nedir?
  • Öğretmenleri, çevre ve ailesiyle birlikte risk altına atan, gereksiz bir insan hareketliliğine yol açacak bu kursun iptali için bir talimatınız olacak mıdır?"

Kaynak: Evrensel