Memurların 2020 yılı için alacakları 4+4'lük yıllık zamlar geçen yılın enflasyon oranının (11,84) altında kaldı. Gıda enflasyonun ise yüzde 30'larda seyretmesi kamu görevlilerinin zamlar karşısında eriyen maaşlarını tekrar gündeme getirdi.
 
Yıl içinde gelen zamlara ve 2020 yeniden değerleme oranına işaret eden memur konfederasyonları, toplu sözleşmenin “derhal” yenilenmesini istemişlerdi.
 
'MEMUR SIFIR ZAM ALDI'
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, enflasyonun yine memur maaşlarını erittiğine işaret ederek, “2019’da memurlarımız toplamda 2020 Ocak ayıyla sıfır zam almış oldular. Ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen kesim olan kamu çalışanları ve emeklilerimizin zam oranlarının revize edilmesine yönelik olarak bir adım atılması zaruri bir hal almıştır” dedi.
 
'15 OCAK'TA ALANLARDAYIZ'
Kahveci bugün yaptığı paylaşımda "15 Ocak'ta Ankara ve tüm illerimizde alanlardayız. Cebimize yansımayan maaş zamlarını protesto ediyor, bordrolarımızı yakıyoruz!" ifadelerini kullandı.
 
YENDİDEN DEĞERLENME ORANI 22.5
Geçen yılın enflasyonu yüzde 11.8 çıktı. Hükümetin bu yıl için başta vergiler olmak üzere kendi alacaklarına yaptığı yeniden değerleme oranı zammı da yüzde 22.5 oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Enflasyon tahmini tutmayan, teklif ettiği maaş zammı oranı enflasyonu yenmeye yetmeyen bakışın faturası bordrolara yansıyor. Sorunun kalıcı çözümü için ise maaş ve ücret artışında; enflasyon tahminine değil enflasyon tahminlerinin tutmadığı gerçeğine göre hareket edilmeli, enflasyon canavarının değil toplu sözleşmenin yetkili taraflarının iradesi benimsenmeli” dedi.
 
Kahveci'nin yaptığı paylaşım şöyle oldu;

SGKRehberi