Pak-Eğitim İş Sendikası'nın açtığı davayı görüşen Danıştay, söz konusu genelgenin uygulanması durumunda telafisi güç ve imkansız zararların meydana geleceğine hükmetti. 8. Daire, genelgenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Kararın gerekçesinin yazımının tamamlandığı ve Daire üyelerinin imzasına sunulduktan sonra taraflara tebliğ edileceği öğrenildi. Kararı Pak-Eğitim İş avukatı Mehmet Kasap, Twitter adresinden duyurdu.

2014 yılında, AKP hükümeti Dershaneleri kapatan kanunu TBMM Genel Kurulu'nda onaylayarak yürürlüğe sokmuştu. CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşınan kanun, eğitim ve serbest teşebbüs hürriyetine ölçüsüz ve hukuki dayanağı bulunmayan bir kısıtlama getirdiği vurgulanarak iptal edilmişti. İptal kararının ardından MEB, kanunda dershane ibaresinin kalmadığını savunarak, il milli eğitim müdürlüklerine yazdığı bir genelgeyle dershanelerin eğitim faaliyeti sürdüremeyeceğini bildirmişti. Pak-Eğitim İş ise MEB'in 13.08.2015 tarihli genelgesinin kanuna ve Anayasa'ya aykırı olduğunu vurgulayarak Danıştay'a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştı.

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararıyla, lise ve üniversitelere hazırlanan milyonlarca öğrenci ve velilerinin kaygısı sona erdi. dershaneleri kapatan genelge ortadan kalktığı için dershanelerin öğrenci almasının ve eğitim vermesinin önünde herhangi bir engel kalmadı. Dershanelerin devam etmesi için başka bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmuyor.

Pak Eğitim İş avukatı Mehmet Kasap, Danıştay'ın söz konusu kararını Twitter'dan yazdı:
 
   1- AYM kararı sonrası dershane yasağını devam ettiren MEB'İN 13/8/15 tarihli genelgesinin yürürlüğü durdurulmuştur
 
   2- Danıştayın kararından sonra dershanelerin faaliyetlerini serbestçe devam ettirmesi önündeki son engel de kalkmıştır.
 
   3- Danıştay'ın bu kararı sonrası MEB'in hukuk tanımazlığı bir defa daha tescil edilmiştir. AYM'yi etkisizlestirme hamlesi sonuçsuz kalmıştır.
 
MEB'İN dershane kapatmasına gerekçe yaptığı genelge artık uygulanamayacaktır. Ama tabi ki bu hukuksuzluğu burada bırakmayacağız.
 
Müvekkilim @Pakegitimis adına açtığımız bu dava ile binlerce işsiz öğretmen işlerini yapmaya devam edeceklerdir. Hayırlı olsun.