Yeni Şafak Gazetesinden Ahmet Fatih Erturan'ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapacak öğretmenlere maaş ve kıdem teşviği üzerinde çalışıyor. Buna göre, dezavantajına göre bölgeler altı dereceye ayrılacak. Her bir bölgenin ücreti de zorluk derecesine bakılarak belirlenecek. Bu öğretmenlerin kıdemleri de diğer öğretmenlere göre yükseltilecek...

Sedat Değer'in guncelegitim.com'a yaptığı konu ile ilgili açıklama:

Hizmet bölgelerinin 3'ten 6'ya çıkartılarak hizmet puanlarının ve ücretinin her bölge içindeki hizmet alanlarınin yani zorluk derecesine göre fazladan öğretmenlere verilmesini Ekim 2017 yılında yazdığım yazı ile önermiştim ki altı bölgenin her bölgesindeki tüm illeri tablo halinde gösterdim ve her bölgenin hangi alanlarına kaç hizmet puanı verileceği ile ne kadar fazladan ücret ödeneceğine dair tabloları da yazımın içinde bizzat göstermiştim.

NE YAZMIŞTIM:

Tarih: 26 Ekim 2017
Doğuda Çalışan öğretmene 820 TL Fazla Maaş ve 52 Puana Kadar Fazla Hizmet Puanı Teşviki

Eğitimci Yazar Sedat DEGER 3 hizmet bölgesinin 6’ya çıkartılmasını öngördüğü makalesinde öğretmen ihtiyacı fazla olan illerde öğretmenlerin 52 hizmet puanına kadar almasının sağlanmasını ve aynı şekilde 820 TL ‘e kadar “Zorunlu Hizmet tazminatı” adı altında fazla maaş ödenmesinin sağlanması ile doğu ve güney doğu illerinde öğretmen ihtiyacının bir hayli kapatılacağını ifade etti.

Doğu ve Güneydoğuda Görev Yapan Öğretmene 820 TL’ye Kadar “Zorunlu Hizmet Tazminatı Ücreti” ödenmeli;

Çalışma koşulları diğer illere göre daha zor olan ve öğretmenlerin özellikle daha kısa süre kaldığı  4. , 5. ve 6. hizmet bölge illerinde çalışan öğretmenlere çalıştığı eğitim kurumun zorunlu hizmet yükümlülüğü öngörülen hizmet alanına göre artırımlı “zorunlu hizmet tazminatı” adı altında fazladan maaş ödenmelidir.

Tarih: 15 Ağustos 2018
MEB Doğudaki Öğretmene Teşvik İçin Hizmet Bölgelerini 3'ten 6'ya Çıkartıp Hizmet Puanlarını 30'dan 52'ye Çıkartmalı

Eğitimci Yazar Sedat DEGER “Milli Eğitim Bakanlığı doğuda çalışan öğretmenlere teşvik için Türkiyede’ki mevcut 3 hizmet bölgesini 6 hizmet bölgesine çıkartmalı ve şu anda en fazla alınabilen 30 hizmet puanını ise 52 hizmet puanına çıkartmalıdır.” Dedi.

Özellikle aynı bölge içinde bulunan doğu illerinin şartları bakımında düşünüldüğünde belirgin bir şekilde birbirlerinden farklı olmasına rağmen öğretmenler için aynı hizmet süre şartına ve hizmet puanına sahip olması öğretmenler açısından haksızlık oluşturmaktadır. En başta örnek vermek gerekirse; Hiç Mardin ile Hakkâri aynı hizmet bölgesinde yer alır mı diye soru sorarak konuya giriş yapmak istiyorum. Her iki İl’de de görev yapmış ve birebir yaşamış biri olarak diyorum ki Hakkâri’nin Mardin’e göre fiziki ve iklim koşulları bir hayli çok daha zor ama ne yazık ki aynı hizmet bölgesinde(eş değer alanlarda)  oldukları için her iki il ’dede görev yapan öğretmenler aynı hizmet puan ve sürelerine tabi oluyorlar. O yüzden Hakkâri’de görev yapan öğretmenin zorunlu hizmet süre şartının Mardin gibi illere göre daha az olması lazım ve daha fazla hizmet puanı almalı ki öğretmenler çalıştıklarının karşılıklarının hakkıyla alabildiklerini hissedebilsinler. Aynı zamanda bu ve bunun gibi illerde kalan öğretmenlere her kaldıkları yıl için her yıl  2’şer puan arttırımlı  olacak şekilde fazladan puan almalı ki istediği yere tayin ile atanabilmek için daha fazla hizmet puanı toplamak için daha fazla görev yapmaları teşvik edilmelidir.

 

İlgili Haber:


Öğretmene 'Doğu' hediyesi: 5 kat ek ücret ve yüksek kıdem