Valilik girişinde Vali Yavuz Selim Köşger tarafından karşılanan Bakan Özer, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra, basın mensuplarına yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tüm kademe ve sınıf seviyelerinde 6 Eylül'de eğitimi yüz yüze başlatmak için 81 ilde ve ilçelerde çok yoğun bir çaba içinde olduklarını belirten Bakan Özer, “Bu an itibarıyla Türkiye’nin tüm bölgelerinde bulunan tüm okullarımızın, maskeden dezenfektana, temizlik malzeme ihtiyaçlarına kadar tüm ihtiyaçları giderilmiş durumda. Tüm okullarımıza gerekli destekleri sağlamış bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakanlığın merkez teşkilatında bulunan herkesin şu an sahada olduğunu aktaran Bakan Özer, okulların hazırlık çalışmalarını kontrol ettiklerini kaydetti. İlk resmi ziyaretini İzmir’e gerçekleştirdiğini hatırlatan Bakan Özer, kentteki hazırlıkları ve yürütülen çalışmaları Vali Köşger, il milli eğitim müdürü ve tüm ilçe milli eğitim müdürleriyle masaya yatıracaklarını dile getirdi.

Sadece 6 Eylül’deki açılmayı konuşmayacaklarını vurgulayan Bakan Özer, “İzmir’de eğitimin kalitesinin artması, fizikî yatırımlar ve diğer konuları da ayrıntılı bir şekilde değerlendirme imkânı bulacağız.” diye konuştu. Bakan Özer, İzmir’deki eğitimin kalitesinin artırmasından ve desteklerinden dolayı Vali Köşger’e teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ziyaretin ardından İzmir Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

İzmir Valiliği