Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Depremzede öğrencilerimizin 2. dönem notlarının birinci dönemden düşük olması durumunda birinci dönemin geçerli olacağı bir çalışma düşünüyoruz” dedi.

Bakan Özer, tüm illerde olduğu gibi deprem bölgesindeki okullarda da ikinci ara tatilinden sonra eğitim öğretimin başlandığını belirterek, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitim öğretimi normalleştirmek için 6 Şubat tarihinden itibaren çok hızlı davrandık ve deprem bölgesindeki etkilenme durumlarına göre illeri üç kategoriye ayırdık. Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretimi başlattık. Gaziantep, Osmaniye ve Adana'da 13 Mart'ta eğitim öğretimi tüm merkez ve ilçelerin tamamında başlattık. Depremden en fazla etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman Malatya ve Hatay'da ise hazır olan ilçelerde 27 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretimi başlattık. Bu kapsamda Malatya'da sekiz ilçe, Kahramanmaraş'ta iki ilçe, Hatay'da yedi ilçe, Adıyaman'da da beş ilçe, 27 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başladı. Daha sonra da eğitim öğretime başlamayan diğer ilçelerdeki eğitim öğretime başlama sürecini valiliklerimize bıraktık. Valiliklerimiz ilçelerin hazır durumuna göre sadece okulların sağlamlığı değil ilçelerdeki hayatın akışının normalitesine göre kararlar aldılar. Bu kapsamda Malatya'da 3 Nisan tarihi itibarıyla tüm ilçelerde eğitim öğretim başladı. Kahramanmaraş'ta 10 Nisan itibariyle tüm ilçeler eğitim öğretim başladı. Hatay'da İskenderun'da 3 Nisan, Belen, Hassa ve Kumlu da 10 Nisan'da eğitim öğretim başladı. Yani 10 Nisan'dan sonra sadece Hatay ve Adıyaman'da kapalı olan ilçelerimiz vardı. Bugün itibariyle artık deprem bölgesindeki tüm ilçelerde eğitim öğretim başlamış oldu." dedi.

Deprem bölgesindeki öğrencilere 1 Ağustos-1 Eylül'de telafi programı

16 Haziran tarihinden itibarın 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ereceğini hatırlatan Bakan Özer, şunları söyledi:

"On ildeki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için 1 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde telafi programı yapacağız. Onların hazırlıkları da tamamlandı. Gerekli materyaller hızlı bir şekilde basım sürecine gitti. Bir de 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladığı zaman bir aylık sürede bu telafi programına devam edeceğiz. Yani buradaki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için yaklaşık iki aylık bir telafi programının hazırlıkları tamamlandı."

Telafi programının isteğe bağlı olduğunu belirten Özer, depremzede öğrenciler için devam mecburiyetinin kaldırıldığını da hatırlatarak bakanlık olarak öğrencilere psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteği verdikleri söyledi.