MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden İzmir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aşağıdaki şekilde cevap verilmiştir.


Konu: Norm Fazlası Sınıf Öğretmenleri


Özür durumuna bağlı olarak iliniz emrine atanan sınıf öğretmenlerinden görev yerinin belirlenmesi amacıyla norm fazlası olarak ilköğretim okullarına atanan öğretmenlerin 6287 sayılı kanun hükmü çerçevesinde ilkokula dönüştürülmesi nedeniyle bu eğitim kurumlarındaki norm fazlası sınıf öğretmenlerinin norm kadrolarla ilişkilendirilirken değerlendirmeye alınıp alınmayacağı hususunda tereddüte düşüldüğü ilişkin ilgi (a) yazı incelenmiştir.


Bilindiği gibi ilgi (b) (meb öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği) yönetmeliğin 41. maddesinin 3 üncü fıkrasında; "..................." hükmüne yer verilmiştir. Buna göre, 6287 sayılı kanun hükmü çerçevesinde, ilkokula dönüştürülen eğitim kurumlarındaki sınıf öğretmenlerinin norm kadrolarının ilişkilendirilmelerinde, daha önce norm kadrolarla ilişkilendirilmiş sınıf öğretmenleri arasında hizmet puanı üstünlüğü dikkate alınarak norm fazlası öğretmenlerin belirlenmesi gerekmektedir.


Bilgilerinizi rica ederim.