29 Aralık 2015 tarihinde greve katılarak bir günlük iş bırakan öğretmenler hakkında il dışına tayin kararı verilebileceği iddia ediliyor. Bu tarihte iş bırakan öğretmenler hakkında il milli eğitim müdürlüklerince soruşturmalar açılmış ve bu öğretmenlerin savunmaları alınmıştı. Soruşturmaların sonucu hakkında henüz bir bilgi yokken Muğla'dan 259 öğretmenin il dışına tayininin istendiği iddiası geldi. Bunun tüm illere yayılabileceği söyleniyor.

Muğla'da 259 öğretmenin il dışına tayin edildiği, bir başka deyişle sürgün edildiği iddiası Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) Muğla şubesin tarafından ortaya atıldı. Sendikanın iddiasına göre greve katılan ve soruşturmaları süren öğretmenlere il dışında okullara tayinlerinin çıktığını bildiren tebliğler ulaşmaya başladı. 29 Aralık 2015 tarihinde sendika tarafından alınan grev kararına Muğla'da 274 öğretmen uyarak bir günlük iş bırakmıştı.

Eğitim-Sen Muğla şubesinin iddiasına göre greve katılan öğretmenlere verilen tek ceza il dışına tayin yani sürgün değil. Bazı öğretmenlere de kademe durdurma ve aylıktan kesme cezası verildiği belirtiliyor. Sendikanın Muğla'daki üyeleri hakkında soruşturmaların tamamlanıp cezaların verilmesi durumunda benzer cezaların ülke genelinde aynı durumdaki öğretmenlere de verilmesi gündeme gelebilir.

Mymemur