DUYGU AKSOY
 
İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan Cevat Koçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eski müdürü Abidin Haldun Taşdelen'in 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde 'özel eğitim sınıfında' vermesi gereken "iş eğitimi ve meslek ahlakı" adlı dersine girmediği, buna rağmen ücret aldığı iddia edildi.
 
'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA' SUÇUNDAN YARGILANACAK

Sarıyer Kaymakamlığı’nın soruşturma izni vermesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Taşdelen hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açıldı. 2017'nin haziran ayında hazırlanan iddiannamede müdür Taşdelen'in haftada 12 saat ders ücreti aldığı ancak dönem boyunca sadece bir derse girdiği belirtilerek “Olay tarihinde Sarıyer Cevat Koçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapan şüpheli Abidin Haldun Taşdelen’in yalnızca bir kez derse girerek, girmediği derslerin ücretini alarak kamu zararına neden olup, haksız çıkar sağlamak suretiyle görevini kötüye kullandığı anlaşılmakta. Şüphelinin üzerine atılı suçtan yargılaması yapılarak eylemine uyan ve yukarıda açıklanan sevk maddesince cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur" denildi.
 
İddianame 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

6 Mart tarihinde görülen davaya sanık avukatının katılmaması sebebiyle duruşma 10 Temmuz tarihine ertelendi.

ŞİKAYET EDEN ÖĞRETMEN SÜRGÜN EDİLDİ

İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu, Müdür Abidin Haldun Taşdelen hakkında şikayette bulunan iki öğretmenden biri hakkında "Tevhiden 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulma cezasının verilmesine" karar verdi. Ayrıca, görev yaptığı Cevat Koçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Sultangazi'deki bir Anadolu Lisesi'ne zorunlu olarak atanarak sürgün edildi.

Abidin Haldun Taşdelen'e ise İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından maaş kesintisi cezası verildi. Ancak iddialara göre yandaş sendikanın devreye girmesi sonucu Taşdelen'in cezası kaldırıldı.

GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Taşdelen, Beşiktaş’ta bulunan Etiler ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görevine devam ediyor. Aynı zamanda Taşdelen'in, hakkında soruşturma başlatıldığı dönemde yandaş sendikalardan Eğitim Bir-Sen'in İstanbul 6 No'lu Şubesi'nde Temsilci Yardımcısı olarak görev yaptığı da öğrenildi.

Kaynak ABC GAZETESİ