Son yıllarda internetin artık her eve hatta telefonlarımıza bile girmesi ile birlikte tüketiciler alışverişlerinin neredeyse hepsini internet aracılığıyla yapmaya başladı. Fiziksel alışverişin sanal yollara kayması ile beraber üreticiler ve ticaretle uğraşanlar da satışlarını internet mecralarına taşımaya başladılar.

Ancak yüz binlerce satıcının bulunduğu internet ortamında başarılı olmak için e-ticaretin ayrıntılı bir şekilde bilinmesi gerekiyor. Bunun için de internetten alabileceğiniz birçok farklı kurs bulunuyor.

Özellikle sanal ortam ile alakalı olarak sanal ortamın devlerinden Google da birçok kurs veriyor. Google tarafından sunulan kurslar arasında yer alan Dijital Pazarlama kursu ile siz de ticaretin inceliklerini öğrenebilirsiniz. Kurs sonunda yapılan sınavı geçtiğinizde sertifikanız da oluyor. Peki Dijital Pazarlamanın Temelleri Cevapları internetten bulunabilir mi?

Sınav Sorularına İnternette Erişim Var Mı?

İnternet üzerinden yapılan her sınavda olduğu gibi Google tarafından yapılan sınavın da sorularını internetteki birçok siteden bulabilirsiniz. Sorulara erişmek için özellikle blog sitelerine bakmanızı öneriyoruz.

Blog sitesi ya da yorum çok olduğu sitelerde Google tarafından yapılan sınavın sorularını ve hatta cevaplarını da bulabilirsiniz. Ancak incelediğiniz sitenin doğru kaynaklar verip vermediğine, bilgilerin doğru olup olmadığına da dikkat etmelisiniz.

İnternetten Bulduğumuz Soruların Aynısı Mı Çıkıyor?

Çeşitli web siteleri sık sık Google’ın Dijital Atölye ’sindeki birçok kursun sınav soru ve cevaplarını paylaşıyor. Üstelik hepsi de güncel. Genelde Google ve Google gibi ücretsiz kurslar sunan kursiyerler aynı soruları soruyorlar.

Bu yüzden de web sitelerindeki çıkmış sorulara çalışmanız sizi bir adım öne çıkaracaktır. Ancak sadece çıkmış sorular ile yetinmeyip konulara çalışmanız da size katkı sağlayacaktır. Unutmamalıyız ki kursu sadece sertifika almak için değil, konulara da hakim olmak için alıyoruz.

Google Dijital Pazarlama Sertifika Sınavı Kolay Mı?

Google’ın sunduğu sertifika programında sadece kurs içerisinde size anlatılan konulardan sorumlusunuz. Konu içeriği geniş bir biçimde anlatıldığı için sınavı kolaylıkla geçebilirsiniz. Kurs içeriği şunlardan oluşuyor:

40 saatlik video konu anlatımı,
Her ünite sonunda anlayıp anlamadığınızı ölçmek için mini bir quiz,
Belirli bir konu aralığına erişildiğinde vize sınavı,
Son olarak kurs bitiminde anlamınızı ölçmeye yönelik final sınavı.
Tüm bu aşamaları geçmeniz için sadece dersleri düzenli olarak dinlemeniz yeterli olacak. Ancak bunlara ek olarak çeşitli web sitelerinde daha önce kursu alıp başarılı olmuş kişilerin paylaştığı sorulara da göz atmanız yararınıza olur.

Google Dijital Pazarlama Sertifikası Hakkında

Pazarlama artık tamamen internet ortamına taşınmış halde. Eğer e-ticaret yapmak gibi bir fikriniz varsa kesinlikle bu işin eğitimini alıp yola çıkmanız daha iyi olur. Zira web ortamında hali hazırda on binlerce rakibiniz sizi bekliyor. Rakiplerinizi geçebilmek için piyasanın hakimi olan Google’dan eğitim almanız rakiplerinizi alt etmenizi sağlar.

Google Dijital Pazarlama Sınav Sorularına Sınav Esnasında Bakabilir Miyim?

Çeşitli web sitelerinden sınav sorularını buldunuz ve artık sınava hazırsınız. Ancak sınav esnasında bu sorulara sık sık bakmanız gerekecek. Bunun için endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok. Zira Google yaptığı sınavlarda web kameranızı açmanızı sizden istemiyor. Yani sınav esnasında tarayıcınızda yeni bir sekme açarak ya da sorulara telefonunuzdan bakarak sınavı çözebilirsiniz.

Google Dijital Pazarlama Sınavında Konu Dağılımı

Google sertifika sınavında size derste işlenen reklamcılık ve işletme yönetimi ile alakalı sorular soruluyor. Ayrıca sınavda kursta aktarılan kavramların anlamlarından da sorumlusunuz. Ancak sınav sorularına internetten kolaylıkla ulaşabileceğiniz için sınav hakkında endişelenmenize gerek yok.