EĞİTİM İŞ: CHP MİLLETVEKİLİ MURAT EMİR TÜM ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR

AKP’nin eğitimi ve emekçiyi değersizleştirmeye çalışan politika ve söylemlerine karşı yıllardır mücadele ederken, ona muhalif siyasi partilerde de eğitim emekçisine karşı bu tarzda bir üstten bakışı görmek, bu konudaki erozyonun ne kadar büyük olduğunu ne yazık ki bir kez daha göstermiştir.

Bunun son örneği, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in katıldığı bir canlı yayında yaptığı gaflar olmuştur.

Emir, bir belediye başkanını eleştirirken “Onun mesleğini biliyor musunuz? Öğretmen” demiş ve bu vahim sözün sonuna küçümseyici bir gülümseme koyarak gafını pekiştirmiştir.
Hal böyle olunca, eğitimci kimliğimizle kendisine anlatmak isteriz:

 Belediye başkanları liyakate göre atanarak belirlenmez. Halkın oylarıyla seçilir ve belediye başkanı olmanın herhangi bir okulu yoktur, halkın teveccühü belirleyendir. Tıpkı milletvekilleri gibi. Yani her meslek grubundan nasıl belediye başkanı oluyorsa (ve olmalıysa) öğretmenlerden de belediye başkanları ve vekiller çıkması bir o kadar doğaldır.

Sayın Emir, ülkesinin de partisinin de kurucusunun bir Başöğretmen olduğunu, o Başöğretmenin Cumhurbaşkanı iken bile sınıfta öğretmenin önüne geçmediğini, ülkenin geleceği olan nesilleri öğretmenlere emanet ettiğini unutmamalıdır.

Bu vesileyle altını çiziyoruz ki; Eğitim-İş olarak bizim mücadelemiz belli bir partiyle değil eğitimi ve eğitim emekçisini hedef alan, onları geriletmeye ve değersizleştirmeye çalışan her odakladır, herkesledir. Bu yüzden isminin önünde hangi partinin, hangi ünvanın olduğu önemli değildir. Başöğretmenin eğitim neferlerini kimsenin değersizleştirmeye hakkı yoktur.
Kamuoyu önünde CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’e çağrıda bulunuyoruz, tüm öğretmenlerden özür dilemeye davet ediyoruz.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın paylaşımı:

"Öğretmen" kimliğini aşağılayan, sefalet ve cehalet örneği CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'i şiddetle kınıyorum.!

Murat Emir'in bir canlı yayında "Öğretmen!" derken ne kadar aşağılayıcı ne kadar iğrenç bir iması var bakar mısınız?

Siyasette kimin nereye ne adayı olacağı bizim konumuz değil ama öğretmeninin emeğini unutan, mesleğini aşağılayan, saygısız, vekil olan ama adam olup olmadığı kurduğu cümleden, yaptığı imadan anlaşılan, bu cehalet abidesi tüm öğretmenlerden özür dilemelidir.

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın paylaşımı:

"Adam olamazsın" demiş ya.
İşte tam da öyle bir şey!
#ÖzürDileMuratEmir

 

NE OLMUŞTU?

Habertürk ekranlarında da 'Açık ve Net' programında gündem yerel seçimler oldu.

Çok sayıda konuğun olduğu programda skandal bir açıklama tepki çekti.

Konuklardan biri de CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'di.

Başkent için isimler tartışılırken gazeteci Nagehan Alçı, "Ankara için genç bir isim üzerinde duruluyor. Kahramankazan Belediye Başkanı..." yorumunda bulundu.

 

"MESLEĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ? ÖĞRETMEN..."

Emir ise Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'u kastederek, "Sizinle bahse girerim ihtimal o. Kazan da benim seçim bölgem. Mesleğini biliyor musunuz Kazan Belediye Başkanının? Öğretmen." şeklinde küçümseyici ifadeler kullandı.