Yeniden yöneticilik başvuruları alınmış ve adayların Ek-2 formuna göre oluşan puanları 9 Mayısta açıklanmıştı.Ancak itiraz sonucu 23 Mayısta yeniden yöneticilik puanlarının hesaplandığı ve bir çok yöneticinin puanlarında ciddi değişiklikler olduğu, itiraz edenlerin puanlarında değişiklikler olurken,  itiraz süresi içinde başvurmayan yöneticilerin puanlarında da anormal değişiklikler meydana geldiği tespit edilmiştir.
Konuyla ilgili sendikamıza gelen şikayet ve talepler üzerine süreci yakın takibe almış bulunmaktayız.

Komisyonun şeffaf olması gerektiğini, hiçbir yöneticinin atamasında hak kaybına sebebiyet verilmemesi gerektiğini ifade ediyoruz.
Puanlarında artış olan yöneticilerin kimler olduğunu, kimlerin başvuru tarihi itibariyle teslim etmesi gereken evrakları teslim etmediği halde sonradan edinilmiş belgeler ile diğer adayların önüne geçirildiğini,  komisyon böyle bir hata yaparak ilk hesaplanan puanları düzeltmek zorunda kaldıysa, bu kadar büyük sonuçlar ortaya çıkaracak hataya sebebiyet verenler hakkında ne gibi işlemler yapıldığını merak ediyoruz.

İddia edildiği gibi birilerinin kişisel amacına hizmet edecek bir kirli müdahale oldu mu? Komisyonun kimsenin etkisi altına gireceğine ve birilerine kıyak yöneticilik ayarlanmasında görevi kötüye kullanacağına inanmak istemiyoruz.Fakat iddialar üzerine kamuoyunun ve yönetici adaylarının aklındaki tüm soru işaretlerinin ortadan kaldırılmasını acilen talep ediyoruz.

Eskiden kalma bir takım alışkanlıkları olanların, birilerine devlet kurumlarında koltuk dağıtarak sendikacılık yaptığını sananların, tüm eğitim çalışanlarının hatta kendi üyelerinin bile hakkını yemekten imtina etmeyenlerin sürece müdahalesine sessiz kalmayacağımızı  da ilan ediyoruz.
Tek bir yöneticinin hak kaybına uğramasında bile tüm ilgililer hakkında idari ve adli olarak yasal haklarımızı tereddüt etmeden kullanacağız. 

Kamu görevlisinin görev ve yetkilerini kullanarak birilerine çıkar sağlamasının suç teşkil ettiğini de tekraren hatırlatmak durumundayız.

Hürriyetçi Eğitim Sen konunun ve sürecin yakın takipçisi olmaya devam edecektir.

Hürriyetci Eğitim Sen Kahramanmaraş İl Yönetimi