Eğitim İş'ten yapılan açıklama:

Genel Başkanımız Veli Demir, 16 Nisan Cumartesi günü İzmir’de, Balçova Belediyesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nin gerçekleştirdiği “Nasıl Bir Eğitim Reformu?” başlıklı sempozyuma katıldı, ardından sendikamızın ilk Yükseköğretim Şubesi olan İzmir 4 No’lu Şubemizin açılışını gerçekleştirdi.

Demir, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sempozyumun, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın yönettiği oturumunda “Eğitim-İş’in Eğitime Bakışı ve Önerileri” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Buradan Buca’ya geçen Demir, sendikamızın ilk Yükseköğretim Şubesi olan İzmir 4’No’lu Şubemizin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Kurucu Genel Başkanımız Yüksel Adıbelli, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların yöneticileri, İzmir ve çevre illerden gelen Şube Başkanlarımız, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile üyelerimiz ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Buca ilçemizin Şirinyer semtinde, İzmir 4 No’lu Şubemiz ile Buca Temsilciliğimizin aynı binada üyelerimize hizmet vereceği binanın açılış kurdelesini Şube Başkanımız Haşim Karaman ile birlikte Konfederasyon Başkanımız Hasan Kütük, Genel Başkanımız Veli Demir ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır birlikte kestiler.