Şube ve temsilcilik yönetimlerine sendikanın gönderdiği yazı şöyle;

Merkez Yönetim Kurulumuzun 06/12/2023 tarih ve 1267 sayılı kararı gereği, Resmi Gazete’de yayımlanarak 26 Mart 2016 tarihinden itibaren uygulanan başta öğrencilerimizin uyku düzenini, beslenmesini ve güvenliğini ortadan kaldıran, veliler ve eğitim emekçilerini de olumsuz etkileyen yaz saati uygulaması ile ilgili olarak 21 Aralık 2023 tarihinde Perşembe günü, gün batımında ellerimizde fenerlerle “Karanlıkta Eğitime Hayır” temalı basın açıklaması yapılacaktır.

Basın açıklaması saatinin ilin gün batımına göre planlanması, gün batımından 5-10 dk öncesine göre duyurulması önem taşımaktadır. (Örneğin, Ankara’da gün batımı 17.23 ise 17.20’de, Kars’ta gün batımı 16.40’sa 16.30’da yapılması gibi. Böylece açıklama sırasında, “gün battı ama çocuklarımız hala okulda, … bu saate kadar da okulda kalacaklar. Hatta okullarını nitelikli niteliksiz ayırdıkları için bir çok çocuğumuz servislerle veya dolmuşlarla daha geç saatlerde evine ulaşmaya çalışacak” denilebilir.)

Söz konusu basın açıklamasına öğrenci velilerinin, derneklerin ve demokratik kitle örgütlerinin etkin katılımının sağlanması hususunda;  

Bilginizi ve gereğini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.