TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'ndan geçen “Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın, TBMM Genel Kurulu’nda, 26.02.2014 Çarşamba günü görüşülerek yasalaşması beklenmektedir.

Bilindiği gibi Merkez Yönetim Kurulumuz 20.02.2014 tarihinde toplanarak, AKP iktidarının ülkenin geleceğini karartan eğitimdeki saldırı ve tasfiye operasyonuna karşı etkili bir eylemlilik süreci başlatmıştır. Bu kapsamda, Eğitim-İş olarak yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’na geldiği gün, üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağımızı açıklamış, eğitim ve bilim iş kolunda örgütlü tüm sendikalara da ortak eylem çağrısında bulunmuştuk.

Bu amaçla, eğitim tarihinin en büyük tasfiyesine yol açacak, özelleştirmeci ve yerelleştirmeci yasa tasarısına karşı üretimden gelen gücümüzü kullanarak 26.02.2014 tarihinde 1 günlük grev kararını uygulayacağız. Tüm eğitim emekçilerini birlikte mücadeleye ve direnişimize omuz vermeye davet ediyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU