Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberinde;

"Eğitim-Sen, 12 Mayıs tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay’a başvurmuştu.

Eğitim-Sen'in yaptığı başvuruyu değerlendiren Danıştay 2. Dairesi, davanın esasına ilişkin karar vermeden önce yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararını verdi. Başvuruyu reddeden Daire, oybirliğiyle verdiği kararda, Yönetmeliğin öğretmenlerin mesleklerinde kariyer ve liyakat esaslarına uygun olarak ilerlemelerdi, mesleki gelişimlerini sağlamaları ve bunlara bağlı olarak da özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla öğretmenlik mesleği için kariyer basamakları oluşturulduğunu vurguladı.

Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davaya ilişkin Danıştay 2. Dairesi, yürütmenin durdurulması talebini reddetti." şeklinde belirtilmişti.

 

Eğitim Sen ile Türk Eğitim Sen'i karıştırılmış

Eğitim Sen: MEB Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği ile ilgili Eğitim Sen’in açtığı davada Danıştay 2. Dairesi’nin yürütmenin durdurulması istemimizin reddine karar verdiğine ilişkin haberler ve haber içeriğinde paylaşılan dava dilekçesine ait bölümler, Sendikamızın açtığı dava ve dava dilekçesi ile ilgili değildir.

Danıştay 2. Dairesi,  davamızla ilgili henüz bir karar vermemiştir.

 

Türk Eğitim Sen açtığı davada Yürütmenin durdurulması talebi reddedildi.

Türk Eğitim-Sen, sınav şartı ve bazı fıkraların iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açmıştı. Danıştay 2. Dairesi, 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin dava konusu maddelerinin yürütmesinin durdurulması talebini oy birliğiyle reddetti.