* Cep telefonunuzun ayarlarından aydınlatma sürelerini kısaltın ve ekran parlaklığını azaltın.

* En çok pil harcayan 3G veri iletişimi özelliğini interneti kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun.
سایت دانلود آهنگ ایرانی,مرجع دانلود آهنگ,سایت اهنگ,رسانه سانگ دانلود,دانلود آهنگ,آهنگ جدید ایرانی,سایت songdownload.ir
* Ana ekranınızda olabildiği kadar az ve gerekli widgetlere yer verin. Android multitasking özelliği olan bir işletim sistemi olduğu için arka planda birden fazla uygulamanın çalışmasına olanak sağlar. Bu özellikte her ne kadar olumlu bir şey olsa da şarj bakımından olumsuzdur. Bundan dolayı işinize yaramayan widgetleri ana ekrana koymayın.
Iranian Exploit Database,exploit,bug
* Hareketli duvar kâğıtları daha fazla güç harcayacağı için bunları değiştirin.
* Telefonunuzdaki açılış ve kapanıştaki sesleri kapatın.
* Çoğu telefonda bulunan uyku modu özelliğini aktif edin.
* Kullanmadığınız sürelerde bluetooth, WLAN ve kızılötesi özelliklerini kapatın.
* Oyunlarda çok vakit geçiriyorsanız bu zevkinizi kısıtlayın
سانگ دی ال,دانلود آهنگ جدید,رسانه سانگ دی ال,song-dl.ir
Ayrıca Ayarlar/kablosuz/mobil şebekeler/gsm modundaki ayarı yalnızca gsm olarak değiştirmenizde şarjınızda önemli bir artış sağlayacaktır.
* Sürekli şebeke arayan bir cep telefonunun tükettiği güç, bataryanın erken tükenmesine yol açar. Bu nedenle şebeke sinyal gücünün az olduğu ortamlarda uzun süre kalmanız gerektiğinde cep telefonunuzu kapatmak, telefonunuzun şarjının daha uzun sürede bitmesini sağlar.
kkli.ir,سایت کوتاه کننده لینک,کوتاه کننده لینک,لینک,کوتاه کننده آدرس سایت,سایت kkli.ir,
* Cep telefonunuzdaki pilin yapısının nikel mi yoksa lityum mu olduğunu mutlaka öğrenin. Çünkü nikel ve lityum pillerin şarj etme işlemleri farklıdır. İlk kullanımdan önce nikel pillerin 10 saat şarj edilmesi gerekirken, şarj süreci lityum pillerde cep telefonu pilin dolduğunu belirtene kadar devam eder. Nikel pillerde, pil tam bitirilmeden ve rastgele şarj edildiğinde, pil içerisinde oluşan kristaller pilin performansını düşürür. Lityum pillerde ise istenen zamanda şarj işlemi yapılabilir. Pilin tamamen bitmesini beklemeye gerek yoktur.
* Telefon görüşmesi yaparken cihazın arkasında bulunan bütünleşmiş antene dokunmaktan veya el ile üzerini kapatmaktan kaçının. Bu durum sinyal kalitesini düşürür ve cep telefonunuz sinyal kalitesini korumak için daha güçlü gönderim yapmaya başlar. Sonuç olarak enerji tüketimi artmış olur.
* Bir lityum pil pratikte 300 ila 500 kere şarj edilebildiği için, bu süreyi aşan kullanımlarda pilin yenilenme vakti gelmiş demektir.
xssed.ir,vulnerability attack
* Web tarayıcı veya e-posta güncelleme aralıklarını sık yaptırmayın.
* Eğer bir lityum bataryayı uzun süre kullanmayıp saklayacaksanız yarı boş hale getirin ve 15-18 derece sıcaklıkta saklayın. Bu, bataryayı korur. Tekrar kullanmadan önce bataryayı tamamen şarj edin.
* Telefonunuzu yüksek sıcaklıktan koruyun.
* Telefonunuzun enerji tüketim canavarı olan titreşim özelliğini devre dışı bırakın.
* Telefonunuzdaki özellikle görsel oyunlar da büyük miktarda enerji kaybına sebep olur. Pilin ömrünün önemli olduğu durumlarda oyun oynamaktan vazgeçin.