Aydınlık’tan Özge Beygüven’in haberine göre; Cansel Buse K.'nın ölümüne sebep olduğu iddia edilen matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün Fetullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Aktif Eğitimciler Sendikası'na yakın bir zamana kadar üye olduğu öğrenildi. Öğretmen Bayram Ö. AKP'nin Cemaat operasyonunun ardından Eğitim Bir-Sen'e de üye oldu.  İdari soruşturma sonucunda açığa alınan okul müdürü E.E. ise AKP'ye yakın Eğitim Bir Sen'e üye.
 
SENDİKA: GEREĞİNİ YAPACAĞIZ
 
Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Bayram Ö.'nün Eğitim Bir-Sen ve bir başka sendika olmak üzere iki sendikaya üyeliğinin bulunduğunu söyledi. Selvi, durumu kabul ederek "Durumu inceliyoruz gereğini yapacağız" dedi.
 
17 yaşındaki lise öğrencisi Cansel Buse K. 17 Şubat günü, polis memuru babasının silahıyla intihar etmişti. Cansel Buse K.'nın arkadaşları, genç kızın öğretmeninin cinsel istismarına uğradığı ve okulun bunun üstünü örtmeye çalıştığını öne sürerek sosyal medyada kampanya başlatmıştı. Aydınlık'a konuşan ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu, dosyanın üzerindeki gizlilik kararının kaldırılmasını istediklerini söyledi. Avşaroğlu, öğretmenin suçunu itiraf ettiğini belirterek "Olayda sorumluluğu olan herkesin en üst sınırdan ceza almasını istiyoruz" dedi.
 
SAVCILIKTA İTİRAF ETTİ
 
Öte yandan Bayram Ö'nün Savcılıkta suçunu itiraf ettiği ve intihardan bir hafta önce ilişkiye girdiğini söylediği öğrenildi.
 
Soruşturma dosyasındaki bilgilere dayandırdığı habere göre polis, Cansel Buse K.’nın telefonunda öğretmen Bayram Ö.’nün gönderdiği mesaj ve fotoğrafları tespit edince Bayram Ö. gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Bayram Ö, savcılıkta Cansel Buse K. ile intiharından bir hafta önce arabasında ilişkiye girdiğini itiraf etti.
  
 Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; Yine soruşturma dosyasına göre intihar olayı şöyle gerçekleşti: Cansel Buse K., ailesiyle birlikteyken, duş alacağını söyleyerek anne-babasının kullandığı ebeveyn banyosuna gitti. Babasının çekmecedeki silahını alarak banyoya giren genç kız, kapıyı da kilitleyerek banyoda intihar etti. Ailesinin hemen hastaneye kaldırdığı genç kız kurtarılamadı.
  
İNTİHAR EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORDUM
  
 Olayı soruşturan polis Cansel’in telefonunu incelemeye aldı. Öğretmen Bayram Ö.’ün yazdığı mesajlar ve gönderdiği fotoğraflar dikkat çekince polis öğretmeni gözaltına aldı. Ancak öğretmen polisteki ifadesinde suçlamaları reddetti. Savcılıkta ise Cansel Buse K. ile ilişkisi olduğunu iddia ederek, intiharından bir hafta önce arabasında şehir dışında, boş bir alanda ilişkiye girdiğini itiraf etti. İfadesinde ‘İntihar edeceğini düşünmüyordum’ dedi.
 
 


Aktif Eğitim-Sen’den yapılan açıklama:
 
“Bu gün nereden beslendiği ve kime hizmet ettiği anlaşılamayan bir gazetede “Öğretmen Fethullahçı Sendikanın üyesi çıktı.” başlığı ile kurumumuzu töhmet altında bırakan, tamamı iftira olan ve kendi içinde çelişkilerle dolu bir haber yayınlandı.

Haberde Kayseri’de 12. Sınıf öğrencisi Cansel Buse K.’nın intiharına sebep olan öğretmenin “… Aktif Eğitimciler Sendikasına yakın bir zaman kadar üye olduğu” ancak halen “Eğitim Bir-Sen’e üye olduğu…” ifade edilmekte ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekilinin açıklamalarına yer verilmektedir.

Haberi yapan sözde gazetecilerin konu hakkında Eğitim Bir-Sen Genel Merkezinden (Genel Başkan Vekili) bilgi alıp görüş istemelerine karşın, Aktif Eğitimciler Sendikasından neden bilgi alıp görüş istemedikleri de oynanan kirli oyun hakkında bir kanaat oluşturmaktadır.

Bu bağlamda;
1. Aktif Eğitim-Sen uluslararası hukuk, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ilgili yasaları uyarınca kurulmuş ve faaliyet gösteren bir sendika olup legal tüm görüş ve düşüncelere saygı duymakla birlikte “Fethullahçı”, “AKP’ci” vb. olarak adlandırılan herhangi bir yapıyla doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı bulunmamaktadır.

2. Kayseri’de yaşanan müessif saldırının faili Bayram Ö. Aktif Eğitim-Sen tarihinin hiçbir döneminde sendikamızın üyesi olmamıştır.

3. Gazete haberinde Bayram Ö.’nün halen Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu belirtilmektedir. Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekilinin açıklamalarında ise “Eğitim Bir-Sen ve bir başka sendika olmak üzere iki sendikaya üyeliğinin bulunduğu” ifade edilmektedir. Ancak ülkemiz sendikal mevzuatı gereği kamu çalışanının aynı anda birden fazla sendikaya üye olması mümkün olmamaktadır. (Kaldı ki suçun şahsiliği ilkesi nedeniyle üyesinin işlediği suçtan dolayı Eğitim Bir-Sen ve üyelerini töhmet altında bırakmak doğru değildir.)

4. Kayseri eğitim çevrelerinde Bayram Ö.’nün Aydınlık Gazetesinin sıkı bir okuru” olduğu ifade ve iddia edilmektedir. (Onun Aydınlık Gazetesi okuru olması insanlık dışı eyleminin gazete ve okurlarıyla ilişkilendirilmesini gerektirmez.)

5. Aktif Eğitim-Sen hukuk servisi tarafından yalan ve iftiralarla dolu haber hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.”