İşte Buca Temsilciliğinin yaptığı açıklama;

Eğitim İş İzmir 1Nolu Şube Buca Temsilciliği olarak İzmir'in Buca ilçesinde Kaynaklar Zeki Püskülcü İlkokulu ve Belenbaşı İlkokulunda "KONTEYNERDE EĞİTİM" gören öğrencileri ve eğitim veren meslektaşlarımızı ziyaret ettik.

Yaşadıkları zorlukları kısa sürede olsa birlikte deneyimledik. Kaynaklar Zeki Püskülcü İlkokulunun arsasının ve hatta tüm mahallenin bir imar sorunu var. İmar sorunu Orman Bakanlığı ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi arasında çözümlenmeden inşaat için diğer kurumlar harekete geçemiyor. Öğrenci velilerinin olan ile yetinmeyi kader olarak bildiği bu mahallede geleceğimizin emaneti çocuklarımız için İzmir Valiliğini göreve çağırıyoruz.

Belenbaşı Mahallesinde ise kaba inşaatı bitmiş bir ilkokul  bir de ortaokul binası var. İlkokul binasında eğitim öğretime geçebilmek için yaklaşık 200-300 Bin TL ye ihtiyaç var. Yüklenici firma iş teslimi yapmadan son aşamada işi bırakıp gitmiş. Burada yine bürokrasi ve kader ortaya çıkıyor.

Her iki okul ile ilgili ilçe milli eğitim müdürü ile yaptığımız görüşmede çocuklarımızın haketteği eğitimin ve eğitim ortamının sağlanması için sürecin takipçisi olacağımızı ve iş ve işlemlerin başlatılmasında gerekli kurumlara müracaatlarımızı yapacağımızı ifade ettik.

Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube Buca Temsilciliği