İdiaya göre, İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Batıköy Memurdan Armağan İlkokulu ve Ortaokulunda, okul müdürü, deprem tatbikatı sırasında konuşan ve düzeni bozan öğrencilere kızdı.

Bunun üzerine Okula gelen öğrenci velisi H.U. ile okul müdürü arasında bir tartışma çıktı. Tartışma sonrası müdürle veli arasında  kavga çıkınca öğrenci velisi yaralandı. Velinin şikayeti üzerine okul müdürü polis tarafından gözaltına alındı..

 

Olaya tanık olan bir öğretmen yaşananları sosyal medyadan şu şekilde özetledi:

Okulda deprem tatbikatı yapılır, çocuklar okulu tahliye ettikten sonra okul müdürü kısa bir konuşma yapıp bilgilendirici konuşma yapması için mikrofonu öğretmene devredip öğrencilerin arasına iner.

Öğrenciler arasında guruplar halinde bir birleri ile konuşan, gülüşen öğrencileri uyarır, konuşmacıyı dinlemelerini ister. Grup duymazdan gelip konuşmalarına devam edince müdür yanlarına gelip, size bunu başka nasıl öğretmemiz gerekir diye öğrencileri daha sert uyarır. Ayağı ile de bir öğrencinin ayağını dürter.

Çocuk bu yaşananlara bin katarak velisini arar, müdür beni dövdü der okula çağırır. Bir hışımla okula gen Veli müdür odasına dalar ve okul aile birliği başkanı, yardımcısı iki bayan ve müdür yardımcısının gözleri önünde müdürün üzerine atlayıp kafasını koltuğunun altına sıkıştırıyor, masa üzerindeki cam sürahiyi müdürün kafasında parçalıyor, akabinde eline geçirdiği porselen kupayla kafasına vurmaya devam ediyor, yaşanan arbedede gözüne darbe alan saldırgan Veli mağdur edebiyatı tapıp sosyal medyada yalan beyanlarla suçunu bastırmaya çalışıyor.

Tek taraflı haber yapan bazı ajanslar da yaşananları saldırgan velinin söyledikleri yalan beyanları referans aldığı için müdür veliyi darp etti şeklinde haberler yayılıp gidiyor.