Sendikanın açıklaması şöyle;

Beden Eğitimi ve Spor Dersi, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde zorunlu ders olarak yer almakta iken, Talim Terbiye Kurulunun 23.03.2020 tarihli kararıyla Beden Eğitimi ve Spor/Görsel Sanatlar/Müzik arasından seçmeli olacak şekilde düzenlemeye gidilmiştir. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde başlanan bu uygulamanın, diğer kurum türleri için de düzenleneceği endişelerini yarattığını belirtmek gerekir.

 

Bu durumun beden eğitimi ve görsel sanatlar ile müzik dersleriyle hedeflenen, çocuklarımızın bilişsel, duygusal, sosyal, psikomotor sanatsal yaşamlarının her anını etkileyecek alanlardaki gelişimlerinde  eksiklik yaratacağı kuşkusuzdur. Diğer taraftan beden eğitimi dersinin amaçlarından olan spor kültürünün oluşturulması göz önüne alındığında, bu hususun önemi ortada olmakla, bu eksikliğin sağlıklı nesillerin geleceği adına telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacağı da açıktır.

 

Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Beden Eğitim ve Spor dersinin yanı sıra Güzel Sanatlar ve Müzik derslerinin önemine uygun düzenleme yapılmasını, Anayasal yükümlülüğün gereği olarak sporun ve sanatın geliştirilmesi adına ilave önlemlerin alınmasını istedik.