Bu zamana kadar öğretmenlerin en çok yakındığı konuların başında özellikle yaz aylarında öğretmen evlerinde yer bulamamaları gelmekteydi. Yaşanılan bu mağduriyetten ötürü öğretmenler her defasında Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenevlerinde kendilerine daha fazla öncelik verilmesini talep etse de nedendir bilinmez hiçbir bakan döneminde maalesef herhangi bir karşılık bulmamıştı.

Yusuf Tekin’in Milli Eğitim Bakanı olmasının ardından öğretmenler için attığı adımlardan ilki öğretmenevlerinde öğretmenlerin öncelik kapasitesinin arttırması oldu.

Atılan bu adıma göre öğretmenevlerinin çevrim içi rezervasyon sistemlerinde, 25-39 oda kapasiteli olanların en az 15 odası, 40 ila 79 arasında oda kapasitesine sahip kurumlarının en az 30 odası, 80 oda ve üstü kapasitesi bulunan öğretmenevlerinde ise toplam oda sayısının en az yüzde 60'ı öğretmenlere tahsis ediliyor

Açıkçası gerçekleştirilen bu güzel kararın Turizm Otelcilik Uygulama Okulları için de alınması, amaca daha geniş tabanlı ve kalıcı çözüm odaklı olmasına hizmet edecektir. Nitekim neredeyse her il ve ilçede öğretmenevleri bulunurken Turizm ve Otelcilik Uygulama okulları ise genellikle Turizm il ve ilçelerinde bulunmaktadır. O yüzden çok daha uygun fiyat imkanına sahip MEB’e bağlı uygulama otellerinde de öğretmenlerin öncelik kapasitesinin belirlenerek arttırılması öğretmenlerin yaz tatillerinde turizm kentlerinde konaklamasına olanak sağlayacaktır.

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği olarak Milli Eğitim Yusuf Tekin’in öğretmenevlerinde öğretmenlerin öncelik kapasitesinin arttırmasını değerli buluyor ve atılan bu güzel adımın uygulama otelleri içinde alınmasını tavsiye ediyoruz.

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği