Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilk "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında öğretmenlerle bir araya geldi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili gelen sorular üzerine bir değerlendirmede bulunun Bakan Yusuf Tekin, "Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili Anayasa Mahkemesinde açılmış bir iptal davası var ve mahkeme kararını görmeden onunla ilgili bir değerlendirmede bulunmak doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

"Eğitimin asli unsuru öğretmenlerimizdir."  diyen Bakan Tekin, "Türkiye Yüzyılı'nı da öğretmenlerle inşa edeceğiz. Dolayısıyla öğretmenlerle ilgili atılması gereken adımlar var ama bunu yaparken yükseköğretim kurumlarını da göz önünde bulundurularak eğitim süreci nasıl olmalı, 'öğrenci alımı, eğitim öğretim programları, mezuniyetler, uygulamalar' gibi hususlar bir pakette ele alınmalı. Bizim burada uğraştığımız konulardan biri ise fiziki altyapı. Yani derslik başına düşen öğrenci sayısı. Tüm bunlar, gündemimizdeki konular. Sayın Cumhurbaşkanımıza da ben birebir öğretmen yetiştirmek için neler yapacağımıza dair bir sunum yaptım. Detayları netleştikten sonra paylaşmak istiyoruz. Çağın gereksinimlerine uygun düzenlemeler yapmayı öngörüyoruz." diye konuştu.

Tekin, öğretmenlerin ve eğitim camiasını Millî Eğitim Bakanlığının resmî açıklamaları dışında hiçbir haber ve yoruma itibar etmemeleri gerektiğini vurguladı. (MEB)