Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen buluşmada il ziyaretlerinde her fırsatta öğretmelerle bir araya geldiklerini, bunun dışında her ay düzenli olarak yapılan Öğretmen Odası Buluşmaları'yla sahanın sorunlarını eğitimin asli unsuru olan öğretmenlerden dinleyerek çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Tekin, bu bağlamda okul yöneticilerinin daha önce iller arası atamalarda öğretmen olarak yer değişikliği yapabildiklerini hatırlatarak, istemeleri hâlinde bundan böyle gittikleri illerde kendilerine okul yöneticisi olma imkânı tanıyacaklarını söyledi. 

Bir soru üzerine müfredatın güncellenmesi konusuna değinen Bakan Tekin, dünyada ve ülkemizde bilimsel ve teknolojik alanda yaşanan hızlı gelişmeler; çağın gerektirdiği temel bilgi, beceri ve değerlere sahip bireylerin yetişmesi için müfredatın güncellenmesi ihtiyacını doğurduğunu ifade etti.

Rotasyon hakkındaki soruya; ''Sirkülasyon olsun diye 12-18 yıl periyotlarla öğretmenlere rotasyon yönetmeliği getirmek istedik ama reddedildi. Rotasyon yeniden gündeme gelecek demiyoruz ama arkamızda durun'' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin arttırılmasıyla alakalı Maliye Bakanlığıyla görüşme halinde olduklarını belirtti.

Bakan Tekin, ''Ek dersler konuşuluyor. Şu an arttırılması talep edildi. Bakanla bütçeye ilave ne kadar yük getireceğini konuşuyoruz. Yakında açıklama yapılacak.'' dedi.

Kira desteği tüm kamu personeli için ayrı bi çalışma yürütülüyor meb olarak destek olmaya çalışıyoruz.

Toplantıya katılan öğretmenlere tek tek söz vererek eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini dinleyen Bakan Tekin, her türlü imkânı kullanarak öğretmenleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.