Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı şunları kaydetti;

"Sözde Enflasyon, Özde Algı

Bugün yayınlanan TÜİK verilerine göre Ekim ayı enflasyonu yüzde 3.43 olarak açıklandı. Temmuz ayından bugüne ise enflasyon farkı yüzde 22.08 oldu.

*Yani memurun maaşı gerçek enflasyonu yansıtmayan TÜİK verisine göre bile yüzde 22.08 eridi. TÜİK’in verilerinin gerçekle alakası olmadığını memurlar iyi bilmektedir.

Enflasyon farkıyla oluşacak artışları birileri memur şu kadar zam alacak diye gösterse de enflasyon farkı zam değildir. Aksine o güne kadar olan kayıptır. Bu algı operasyonlarından bıktık.

Örneklersek…

Ek ders ücretleri, baş/uzman öğretmenlik tazminatına Temmuz ayında yüzde 17 artış yapılmıştı Bu ücretler aylık gelirin 1/4 iken bugün 1/9'u durumuna geldi.

Geçinmenin artık ateşle dans olduğu bu dönemde okumaya-okutmaya, emeğe, çabaya yıllarını vermiş Öğretmenlerimizin, Eğitim Çalışanlarının, Memurun, Emeklinin hakkını istiyoruz. Tek gerçek öğretmenin, memurun bu hiper enflasyon altında ezildiğidir.

Enflasyon farkını "kazandık" olarak lanse edenlere, bu duruma tek ses dahi çıkarmayanlara karşı hürce haykırmaya devam edeceğiz."