Okulda grev olmaz, olamaz
Bazı sendikalar bu iş yerinde grev vardır gibi yazılar asıyorlar okullara. Okulda grev olmaz. Okul grev yapılacak iş yeri tanımına girmez. Dolayısı ile bu sendikal bir hak değil, sendikal bir eylem değil. Bunlarla ilgili soruşturmalarımız var. Bundan sonra olacakları için de tedbirlerimiz var. Bu hareketlerin başka amaçlarla yapıldığını yapanlar da, biz de biliyoruz. Biz orada gerekeni yapıyoruz, yapacağız.
 
Telafi eğitimi uygulanacak
Silopi, Cizre'de ve Dargeçit'te hayat normale avdet edince, can güvenliği sağlandıktan sonra düzenli eğitime geçilecek. Bu arada kaybolan eğitim günleri de hızlandırılmış eğitimle, sömestr tatilinden alınacak günlerle telafi edilecek. Gerekirse ikinci yarıda da öğrencilerin yaz tatilinden birkaç gün alarak telafiyi tamamlamış olacağız. Milli Eğitim Kanununa göre her çocuğumuzun 180 iş günü eğitim - öğretim alma hakkı var. Bizim 180 iş günü eğitim - öğretim verme sorumluluğumuz var. Bu sorumluğumuzu inşallah telafi ederek yerine getireceğiz.
 
Sınav tarihlerinde değişiklik yok
"Bölgedeki sınav tarihlerini, Türkiye genelindeki sınav tarihlerinden ayrıştırmak gibi bir çalışma yok. İlk sınav YGS sınavı. Sınava girecek olan 12. sınıf öğrencileri için konuşursak, sınavda sadece, bu sene süreci aksayan 12. Sınıf derslerinden soru çıkmıyor. Daha önceki yıllardan gördükleri derslerden de çıkıyor. Bundan dolayı çok büyük bir sorun olmayacak. 12. sınıf konularıyla ilgili de telafi eğitimimizle bunu kapatacağımızı düşünüyoruz."
 
Okullara yönelik güvenlik önlemleri arttırıldı
"Eğitime ara verilmemesini sağlayan güvenlik güçlerimize, askerimize, jandarmamıza, polisimize, koruyucularımıza çok teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir gayretle eğitimin aksamaması için büyük çaba gösteriyorlar. Diyarbakır'da da, Mardin'de de, Silopi ve Cizre dışında Şırnak kırsalda da eğitimlerimiz devam ediyor. Bu durum da güvenlik güçlerimizin olağanüstü çabalarıyla sağlandı. Ayrıca eğitim - öğretime devam eden öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum."
 
Öğretmenlerimizi biz çağırdık
"Silopi ve Cizre'den sokağa çıkma yasağı sürecince hizmet içi eğitim almak üzere çağırdığımız öğretmenlerimizle ilgili zaman zaman bazı spekülasyonlar yapılıyor. Öğretmenlerimiz öğrencilerini bırakıp gitmediler. Biz onları çağırdık. Kendilerine kalsa muhtemelen onların hiç biri oradan ayrılmayacaklardı. Ama hem çocuklarımızın hem öğretmenlerimizin güvenliği bizim için her şeyden önce geliyor. Kantincisinden, orada çalışan hizmetlisine bütün eğitim çalışanlarımızın güvenliği bakımından bu tedbiri almak zorundaydık."