Gecekonduda  yaşayan Ramazan öğretmen; eşinin, 4 çocuğunun,  annebabasının  ve kardeşinin rızkını çöpten çıkarıyor.

Yıllarca okuyup dirsek çürüttükten sonra işsizler kervanına katılan öğretmen Ramazan  Gezer , ekmeğini çöpten çıkarıyor. Malatya İnönü Üniversitesi Fizik Bölümü'nde mezun olan ayrıca master yapan Ramazan  Gezer , atanamayınca önce dershanede, sonra balıkçıda çalıştı şimdi  ise  çöpten ekmeğini kazanıyor .

KPSS'DE  KAZANIYORUM
1997 yılında üniversiteyi  kazandığını , ailesinin imkanı olmadığı için burslu okuduğunu söyleyen  Gezer , "Öğretmen olmak  istedim . O zaman atanmak için KPSS şartı yoktu" dedi. Sonra fizik öğretmenliği için formasyon getirildiğini belirten  Gezer , şöyle konuştu: "Öğretmen olabilmek için yüksek lisans yaparak formasyon hakkı  kazandım . Her yıl KPSS'ye giriyorum, 80'den aşağı  puan  almadım ama atanmıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı  okullarda  fizik öğretmenine ihtiyaç yok diye alım yapmıyor." Mezun olduktan sonra memleketi Adıyaman'da bir dershanede çalışan, evlenip çocukları olunca 500 TL ile geçinemeyip balıkçılık yapan, ardından Ankara'ya göç eden öğretmen Ramazan, şimdi Balgat'ta bir  gecekonduda , 4 çocuğu,  anne -babası ve kardeşine çöpten topladığı kağıt-plastik atıklarla bakıyor. " Kazandığım   para  ile ancak kiramı, faturalarımı ödüyorum" diyen  Gezer , "2 çocuğum  okula  gidiyor. Ben okudum bir şey olmadı onlar inşallah olurlar" diye konuştu.

ÇÖPÇÜLER KOOPERATİFİ KURACAK
Topladığı atıkları aracıya  kilosunu  50 kuruşa verdiğini söyleyen Ramazan  Gezer , "Onlar da  kilosunu  1 dolardan satıyor" dedi.  Gezer , bir kooperatif kurarak aracıları ortadan kaldıracağını belirtti

Takvim