Öğretmenlerin ek ders ücreti mağduriyetine, Eğitim Gücü Sen soruşturma talebinde bulundu. Sendikanın yaptığı açıklama şöyle:

Mali yılbaşından önce yapması gereken ek ders ödemelerinin çoğu il ve ilçede yatırılmamasına Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz ÖZAT tepki gösterdi. Bakanlığın ilgili genel müdürlüğüne yazı yazdıklarını, araştırılmasını hatta gerekirse soruşturma açılmasını talep ettiklerini söyledi. 

 

59 lL, YAKLAŞIK 700 İLÇEDE  600 BİNE YAKIN ÖĞRETMEN EK DERSİ YATIRILMADI 

Özat, ”Türkiye geneli 59 il ve yaklaşık 700'e yakın ilçede yılbaşından önce yatırılması gereken ek ders ücretleri halen yatırılmamıştır. 

Bakanlığın hafta içi çarşamba günü ödeneklerin gönderildiğini ve cumaya kadar tamamlanacağını ifade etmesine rağmen Cuma günü itibariyle yaklaşık 700.000 öğretmen ek ders ücreti alamamıştır.

Zaten açlık sınırında yaşayan öğretmenlerimiz için bir merhem, küçük bir katkı olan paranın yılbaşından önce, mali yıl bitmeden yatırılması gerekirdi.

Bununla ilgili illerde öğretmenlere ve başkanlarımıza ödenek ve para olmadığı ifade edilmektedir. Bazı ilçelerde ayın 15'inde yatırılacağı gibi bilgiler verilmektedir

Bu konuda Eğitim Gücü Sendikası olarak 59 il ile ilgili yazılı sorumuzu sorduk.

İhmal ve nedenlerinin araştırılmasını, gerekirse soruşturma açılmasın talep ettik.

Ek derslerin bir an önce ödenmesini yazılı olarak Bakanlık ilgili Genel Müdürlüğüne bugün itibariyle ifade ettik öğretmenlerimizin emeğinin Hakkı zamanında ödenmelidir.” ifadelerini kullandı.