Akabinde Sağlık Bakanlığı COVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi kapsamında okullarda alınacak tedbirleri açıkladı. Kuşkusuz Milli Eğitim Bakanlığı bu tedbirler doğrultusunda gereğini yapacaktır. Yetkililer önlemleri alıp hazırlıkları yaparken ailelerin de bu konuda düşüncelerini öğrenmek için sosyal medya üzerinden bir anket çalışması yaptım.

Ankette, okullar açıldığında çocuğunuzu okula gönderir misiniz? sorusunu yönelttim.

Covid-19 vaka seyri, okullarımızın durumu ve toplumsal yapımızı da göz önüne alarak anketin cevaplandırılmasını istedim. Sosyal medya üzerinde yaptığım ankete 24 saat içinde yaklaşık “12 BİN” kişi katılım sağladı. 

Katılımcıların;

  • %51’i (6006 kişi) HAYIR çocuğumu okula göndermem,
  • %23’ü (2732 kişi) EVET çocuğumu okula gönderirim,
  • %26’sı (3075 kişi) kararsızım dedi.

Yapılan anket ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda endişeli olduklarını ortaya koydu. Anket, Covid-19 salgının ailelerde korku yarattığını ve çocuklarının sağlığının öncelikleri olduğunu sayısal veri olarak destekledi. 

Ankette çıkan oylama sonucu ile Milli Eğitimim Bakanımızın “Eğitimin telafisi olur, sağlığın telafisi olmaz” sözü birbiriyle örtüşmüş, öncelik "sağlık" olmuştur.

Devletimize ve yetkililere güveniyoruz. Elbette şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli önlemler alınacaktır. Koşullar neyi gerektiriyorsa o yapılacaktır. Her şeyden önce millet olarak hepimizin temennisi bir an önce virüs kabusundan kurtulmak ve eski günlerimize dönebilmek. Burada bize düşen görev ise devletimizin aldığı önlemlere ve kurallara uymaktır. Salgın döneminde devletimizin aldığı önlem ve kurallara uymanın aynı zamanda bir vatandaşlık görevimiz olduğunu unutmayalım.

Her gün televizyonlarda seslenen Sağlık Bakanımız başta olmak üzere yetkililerin ve uzmanların çağrısına kulak verelim, salgın tedbirlerine riayet edelim, yapılan uyarıları sözde bırakmayalım. Direncimizi kurallara uymamak için değil, virüse karşı gösterelim. Bir vatandaş olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizde "endişeye" zaten gerek kalmaz.

Kadriye Demirel / Eğitimci