Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Diğer Sayfalar
GÜNCEL EĞİTİM

İzmir Milli Eğitim'de 300 Bin Liralık Rüşvet: Eğitim Müfettişi Suçüstü Yakalandı

Memurdavalari.com'un haberine göre, İzmir'de görev yapan eğitim müfettişi O.M., okul müdürünün inceleme dosyasını kapatma vaadiyle aldığı 300 bin TL rüşvetle suçüstü yakalanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Milli Eğitim'de 300 Bin Liralık Rüşvet: Eğitim Müfettişi Suçüstü Yakalandı
Paylaş:

İzmir'de okul müdürünün mali dosyasını kapatmak için 300 bin TL rüşvet isteyen eğitim müfettişi, seri numaraları alınmış paraları teslim alırken suçüstü yakalandı.

 

İzmir eğitim dünyası, Bayraklı ilçesinde düzenlenen nefes kesen bir rüşvet operasyonuyla sarsıldı. İddiaya göre bir eğitim müfettişi, Bayındır'da görev yapan bir okul yöneticisinin mali denetim dosyasını örtbas etmek karşılığında yüz binlerce lira talep etti. Okul müdürünün soğukkanlılıkla durumu emniyete bildirmesi üzerine kurulan tuzak, şüphelinin cezaevine girmesiyle sonuçlandı.

 

İzmir Milli Eğitim'de 300 Bin Liralık Rüşvet: Eğitim Müfettişi Suçüstü Yakalandı

 

Dosya Kapatma Pazarlığı Masada Başladı

Müfettiş O.M., denetim sürecinde usulsüzlük tespit ettiği okul müdürüne giderek dosyanın aleyhine sonuçlanmaması için devreye girebileceğini söyledi. İlk etapta daha yüksek bir tutar talep eden müfettiş, yapılan görüşmelerin ardından 300 bin TL karşılığında anlaşmaya vardı. Durumu hemen yargıya taşıyan okul yöneticisi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek resmi şikâyette bulundu.

 

Kafede İncir Kutulu Suçüstü Operasyonu

İhbarın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hızlıca düğmeye bastı.
  • Müfettişe verilecek banknotların seri numaraları önceden tek tek kayıt altına alındı.
  • Paralar dikkat çekmemesi için bir incir kutusunun içine yerleştirildi.
  • Buluşma adresi olarak belirlenen Bayraklı'daki kafede sivil polisler müşteri gibi konuşlandı.
Şüpheli O.M., masadaki incir kutusunu teslim aldığı anda sivil ekipler tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

 

Yasal Mevzuat Ne Diyor? Mahkeme Affetmedi

Emniyetteki sorgusu tamamlanan şüpheli, sevk edildiği sulh ceza hâkimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 252. maddesinde düzenlenen rüşvet suçu kapsamında değerlendiriliyor. Kanun gereğince kamu görevlilerinin görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmek amacıyla menfaat temin etmesi durumunda 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Soruşturmanın ardından müfettişin geçmiş dönemde hazırladığı ve karara bağladığı tüm inceleme raporlarının da yeniden mercek altına alınacağı bildirildi.

 

Konuyla İlgili Sık Sorulan Sorular

1. Müfettiş O.M. parayı alırken nasıl yakalandı?
Emniyet birimlerince seri numaraları önceden kaydedilen 300 bin TL, incir kutusu içinde teslim edilirken sivil polisler tarafından suçüstü yapıldı.

2. Şüpheli hakkında hangi suçtan işlem yapıldı ve ne ceza alabilir?
Şüpheli hakkında TCK 252 kapsamında "rüşvet almak" suçlamasıyla tutuklama kararı verildi; bu suç için kanunda 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

3. Müfettişin geçmişteki diğer dosyalarına ne olacak?
Yetkililer, zanlının daha önce sonuçlandırdığı veya raporladığı tüm mali denetim ve soruşturma dosyalarının geriye dönük olarak yeniden inceleneceğini duyurdu.

Bu haber Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL EĞİTİM Haberleri