Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı her kademede görev yapan kurum çalışanlarımızın alacağı promosyon protokolünün imzalanmasından sonraki süreçte; 

Ekonomimizde gerçekleşen dalgalanmalar, enflasyon oranının beklentilerin üzerinde çıkması, Kurum personelinin banka nezdindeki aylık nakit akış tutarının da yüksek enflasyona bağlı olarak artmasına sebep olmuştur. 

 "Sendikamıza, banka promosyon anlaşmalarının yenilenmesi konusunda üyelerimizden birçok talep gelmektedir. Bu hususta üyemiz olsun olmasın ilçemizdeki eğitim çalışanlarının banka promosyon mağduriyeti giderilmelidir.” 

Personel maaşlarına yapılan ve yapılacak olan zamlar ile diğer kurumlarda gerçekleşen banka promosyon ihalelerinin çok daha yüksek tutarlarda sonuçlanmış olması göz önünde bulundurularak, kurum tarafından yapılmış olan ihalenin personel lehine revize edilerek tekrar değerlendirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Sözleşmenin kurulduğu andaki şartlar değişirse taraflar sözleşmeyi uyarlama hakkına sahiptir. Sözleşmenin kurulduğu andaki şartların esaslı olarak değişmesi sebebiyle, Ek Protokol yapılarak maaş ve banka promosyonu anlaşmasının personel lehine revize edilmesi talebi ile il temsilciliği olarak resmi yazışmalarımızı yaptık. 

Yaptığımız görüşmeler neticesinde Şereflikoçhisar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü banka ile sözleşme feshini gerçekleştirdiğini bildirmiştir. Ancak Keçiören İlçemizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazdığımız yazıya bilgi edinme kanunu kapsamında 30 gün içerisinde cevap vermemiş olup zimmet red olmuştur. Bankalar söz konusu talebi tek taraflı reddedemez, hukuki ve protokol gereği mücbir sebepler ile günümüz ekonomik durumlarına yönelik idarenin iptal ve güncelleme hakkı vardır. Ankara İl temsilciliği olarak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünden beklentimiz eğitim çalışanlarının haklı taleplerini ciddiye alarak banka promosyon anlaşmalarının ivedilikle revize edilmesini ya da tek taraflı fesih işlemini gerçekleştirmesidir.