Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi yaptığı yazılı basın açıklamasında, sendikasından istifa etmek isteyen öğretmenlerin istifa dilekçelerinin okul müdürleri tarafından keyfi bir şekilde bekletildiği iddia edildi.

Eğitim İş Antalya Şubesi'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kapalı kapılar ardında onaylayan ve hatta “sınavsız olmasın” diye akıl veren yandaş sendika, kendisini vuran büyük istifa dalgasına okul yöneticilerini suça iterek bent çekmeye çalışmaktadır.

Son bir ayda binlerce eğitim emekçisi Öğretmen meslek Kanunu (ÖMK) yandaşlığı sergileyen sarı sendikalardan istifa etmiştir. İstifa edenlerin büyük bir kısmı ÖMK konusunda ilk günden beri itirazı örgütleyen tek adres olan Eğitim-İş'e katılarak gücümüze güç katmıştır.

Bursa başta olmak üzere birçok ilde okul yöneticilerinin bir arada olduğu Whatsapp gruplarına, yandaş sendikadan talimat gitmiştir.  Bu yazışmalarda, Eğitim-İş'in okullara ÖMK'yı anlatmak için düzenlediği ziyaretlerin ‘kafa karıştırdığı', bu ziyaretlerden sonra senidkasından istifa etmek için dilekçe veren bir öğretmen olursa “işlem yapılmaması” ve okul müdürüne bildirilmesinin adeta emredildiği görülmektedir.

Yani bu sarı sendikanın yönetimi, ‘Ben öğretmenlere hakaret niteliğindeki bu kanuna sırf iktidardan aferin almak için nasıl onay verdim? Bunca yıl benim üyem olan eğitim emekçilerini nasıl kaybettim?' diye düşüneceğine, üyelerin en doğal hakları olan istifa mekanizmasını da kıskaca almaya çalışmaktadır”

“OKUL YÖNETİCİLERİNİ UYARIYORUZ”

“Müdürlerin haddini aşarak sizlerden yapmanızı istediği şey alenen suçtur” denilen açıklamanın devamında; “Aynı gün işleme konmak zorunda olan istifa dilekçelerini keyfi olarak bekletmek, eğitim emekçisinin örgütlenme hakkını gözeten yasaları çiğnemektir.

Dilekçeleri işleme koymayıp ikna odaları kurmaları için haberdar etmek, bir mobbing mekanizması yaratmaktır; öğretmenin amiri niteliğindeki şahısların öğretmene sendikal kararlarıyla ilgili “neden” diye sorması mümkün ve yasal değildir. Buna izin vermeyiz! Böyle bir rezalet hangi okulda yaşanırsa, Eğitim-İş Genel Merkezi olarak soluğu orada alacağımızı ve gereken tüm hukuki süreci işleteceğimizi ilan ediyoruz” dendi.

Eğitim İş Antalya Şubesi