Milli Eğitim bakanlığı tarafından başvurular 13 Şubat’ta alınmaya başlanmıştı.  Açıklanan takvimde herhangi bir değişiklik olmaz ise son başvuru tarihi 27 Şubat 2012 tarihinde sona erecek.
 
Sınav Ücretinin Yatırılması
 
Adayların sınav giriş ücreti olan 80TL’yi T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla yatırmaları gerekiyor. Başvuru ekranının açılması için ücretin mutlaka bankaya yatırılması gerekmektedir.
 
Başvurular internet üzerinden http://www.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır. Adayın başvurusunun ardından çalıştığı kurum ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından da onaylanması gerekiyor.

Sınav
 
Sınav Giriş Belgeleri 01 Mart 2012 tarihinden itibaren edinilecek.
 
a.       01 Mart 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanan “fotoğraflı sınav giriş belgesi” aday tarafından alınacaktır, bağlı bulunduğu eğitim kurumu/birimi tarafından onaylatılacaktır.
 
b.       Adaylara ayrıca sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

c.        Fotoğraflı sınav giriş belgesinde adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Aday, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan; sınav bölgesinde (ilinde), binada, salonda ve sırada sınava girecektir. Ancak, olağanüstü durumlarda (doğal afet, yangın vb.) Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün uygun görüşü ile adayın sınav yeri değiştirilebilecektir.
 
d.       Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden adaylar, belgenin yenisini http://www.meb.gov.tr adresinden alabileceklerdir.
 
 
 
Sınav 81 il merkezinde 10 Mart 2012 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek. 

Adaylar sınav sonuçlarını 26 Mart 2012 tarihinde öğrenebilecek.
 
 
 
Sınav Hangi Alanlarda Yapılacak

Almanca, Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Biyoloji, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Fizik, Fransızca, Ġ.H.L. Meslek Dersleri, İngilizce, Kimya/Kimya Teknolojisi, Matematik, Müzik, Psikoloji, Rehber Öğretmen, Görsel Sanatlar/Resim, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri alanlarında yapılacaktır.
 
Uygulama/Beceri/Yorumlama Sınavı

Sınavı kazanan adaylardan, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim öğretmenliklerine atanmak isteyenler, seçme sınavından sonra uygulama/beceri/yorumlama yeteneği ile tutum ve davranışları bakımından valiliklerce oluşturulacak komisyonca uygulama sınavına alınacaktır.
 
Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavı’na ait başvuru işlemleri Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce atama işlemleri ise valiliklerce gerçekleştirilecektir.
 
Başvuru Şartları

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı’na başvuracak adaylarda; aylıksız izinler hariç olmak üzere 10 Mart 2012 tarihine göre (3) yıl hizmeti olmak koşulu yanında; ilgili Yönetmelik’in 8’inci maddesinde belirtilen;
 
a. Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin kararlarına göre alanı atanacağı eğitim kurumuna atanmaya uygun olmak.
 
b. Alanında en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak şartıyla başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak ya da diğer hizmet sınıflarında görev yapıyor olmak.
 
SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Merkezî sistemle yapılan sınav sonuçları, 26 Mart 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
 
Adaylara sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.