Bizler Alan değişikliği isteyen öğretmenler olarak bu yıl çok mağdur olduk. Biz ikinci bir üniversite için emek verdik fakat asla bir karşılık alamadığı mızı düşünüyoruz.Oysaki ülkemizde artık ikinci üniversite ve yüksek lisans yaygınlaşmaktadır. Bakanligimiz bu gibi özveriler için bizi ek hizmet puanı verip özendirmiştir. Hal böyle iken oluşan durum çelişkidir .

Alan değişikliği uygulamasında kontenjanlar verilirken hiçbir kriter adeta bulunmamaktadir. Bu durum açıklığa kavuşturulmali belli oranlarla yerleştirme olmalı. Kontenjan az bile değildi hiç yoktu çoğu yerde

Hakkımızda haksız bir çok kara propaganda ve özellikle 2012 yılı yan alan çarpıtması oldu bu yıl ve edebimizden hep sustuk fakat bu konuda burda sadece şunu demek istiyoruz bizler de zorluklar için de bu durumlara geldik bir çok arkadaşımız gerek üniversite sürecinde gerek atama sürecinde yıllarını kaybetti geç atandi fakat mücadeleye devam etti.

Fakat biz şimdiki ilk atamacı öğretmen arkadaşların yaptığı gibi kimsenin emeğine göz dikmedik bunu aklımızdan da geçirmedik.Ayrica yıllardır atanması zor olan bölümler bilinmektedir bu yüzden başkalarının bile bile yaptığı tercihlerden dolayı cezalandirilmak istemiyoruz bu haksızlık olur.

Bu konuda çözüm ikinci üniversite gibi gelişimi teşvik edici bir uygulamayı yok etmek asla olmamalıdır.Bu konuda çözüm ancak atanma problemi olan bölümlerin fakülte sayılarını azaltmaktır kontenjanlarini kisitlamaktir en baştan.

Bu yılki oluşan süreci anlamlandiramiyoruz İllere göre keyfi uygulamalar istemiyoruz. Biz ikinci üniversite okuyanlar adeta emeklerimizin adeta cezalandırıldığını düşünüyoruz Sayın Başkan lütfen bize yardım ediniz.Bir iki yılda değişen hiç bir şey yoktur hayaller yarım kalmamalıdır

Bizim ikinci üniversiteyi okuyaram yetkinliğimize yetkinlik kattığımiz aşikardır .Tek üniversite okumak avantaj ise biz de keşke tek üniversite ile yetinseydik demekten kendimizi alamiyoruz artık .

İki üniversite gelişmişlik göstergesidir bu yüzden durumumuzun görülmesini ve olumlu bir şekilde açıklığa kavuşturulması için desteğinizi ve bu yılki göstermelik kontenjanlara karşı sesinizi yükseltmenizi istiyoruz çünkü yine yapılmis olmak için yapıldı.