YIRTILAN DELİ BEKİR'İN YAKASI 

Bizim yörede bu sözü,gerçekleşen yanlış uygulama, atılan yanlış adım  yâda alınan yanlış kararlar sonucu hep aynı kişi yâda kesimin zarar gördüğü durumlar için söyleriz. 

Binlerce genç avucunda sımsıkı tuttuğu hayallerine kavuşmak için yıllarca KPSS hazırlık süreci yaşıyor. Bu süreçte stres, yokluk, dershane,  kitap vb. tüm bireylerin aynı oranda ulaşabileceği şeyler değil. Yine de bu gençlerin ve ailelerinin temelde razı olduğu durum, "hazırlanırken olmuyor ama bari sınav adaletli olsun " beklentisidir. 

Bu ülkede kamu personeli sınavı, polis koleji, polis akademisi, komiser yardımcılığı sınavı, hakim savcı sınavları, kaymakam sınavları, dış işleri bakanlığı  ile konsolosluk memurluğu sınavları sorularını çaldığı ortaya çıktı. 2010-2011 yılı KPSS sınavında çaldığı sınav soruları ile 260 bin vatandaşı mağdur ettiği belirlendi. Soru çaldıkları gerekçesiyle haklarında işlem yapılan kişi sayısının ise 17 bin 894 olduğu öğrenildi. Her durumda zarar gören her zaman bu ülkenin namuslu, dürüst insanları. 

Geldiğimiz noktada yine 20 civarında sorunun bir yayınevinin eline geçtiği iddiası, peşinden ÖSYM nin yalanlaması ve ÖSYM başkanının görevden alınması ile devam eden rezalet. Müdürler, daire başkanları, bakanlar değişiyor ama çürük koku yerinde duruyor. Her rezalette "Yırtılan Deli Bekir'in yakası " Demek ki " Bozuk düzende sağlam çark olmuyor!"