Suriyelilere karşı ülkemizde nefret söylemine varan ifadeler var. Hiç bir insan, kimliği ne olursa olsun bu nefret söylemlerine maruz kalmayı hak etmiyor. Suriyeliler de hak etmiyor.

Suriyelilerin ülkemizin değişik yerlerinde sefalet içindeki yaşamları onların ürettikleri ve arzuladıkları bir yaşam biçimi değildir. Evet, ülkelerinde kalıp mücadele edebilirlerdi ve büyük ihtimalle de bu yüzden öldürülmüş olacaklardı. Ama bu yaşantıyı kendileri tercih etmedi. Onlar Ortadoğu satrancının piyonları olarak seçildiler. Şimdi de onlara bir başka görev verilmek isteniyor...

Kuşkusuz, onların yaşadıkları bir insanlık dramı. Ve bu dramın baş sorumlusu bugünkü iktidarın politikalarıdır. O politikalar, biçimsiz, ölçüsüz, öngörüsüz, hesapsız ve saldırgan politikalardır. AKP'nin politikaları, milyonlarca insanın evsiz barksız kalmasına, bir ülkede iç savaş çıkmasına neden olmuş ve Ortadoğu'yu tam bir bunalımın içine sürüklemiştir.

Suriye'de devlet otoritesinden ve istikrardan yoksun coğrafi bölge terör üretmiş ve o terör herkesi vurmaya başlamıştır.

Bu savaş sırasında sayısız insan yaşamını yitirmiş, çocuklar eğitimsiz, aç ve evsiz kalmış, milyonlarca insan da mülteci olarak yaşamak durumunda kalmıştır. Bu dramın sorumluları ise, yine bildik sorumsuz tutumlarına devam etmişlerdir.

Son olarak Cumhurbaşkanının ülkemizdeki Suriyelilere vatandaşlık vermeyi tartışmaya açması aynı hesapsız politikaların ürünüdür. Ancak bu hesapsızlıkta bir taşra kurnazlığı yatmaktadır. Bu kurnazlık, insanların dramlarından egoistçe faydalanmayı amaçlamaktadır. Ülke içinde nasıl kendisine oy devşirmeye çalışıyorsa, şimdi de Suriyelilerden oy devşirmeye çalışmaktadır. İnsanların yaşadığı acılardan, ölümlerden, katliamlardan siyasi çıkar sağlama çabası affedilir bir şey değildir. Ortadoğu satrancında, milyonlarca Suriyeli, bugün bir "oy deposu" haline getirilmek istenmektedir.

Bugün ya da yarın, ne zaman olursa ama en yakın zamanda Suriyeliler, ülkelerine vatanlarına geri dönmelidir. Hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeli ve eğer mücadele edeceklerse ülkelerinde eşit ve özgür bir dünya için mücadele etmelidirler...

Suriyeliler Vatanlarına Geri Dönmeli...