"Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde başta FATİH olmak üzere büyük projelere imza atmaya çalışıyor. Ama bu süreçte unuttuğu bir şey var. O da öğretmenler. "
Bakan Dinçer, geldiğinden bu yana bir türlü öğretmenlerin gönlünü alamadı, tam aksine zaman zaman kırıcı oldu. İşte bu yüzden gerçekleştirmeye çalıştığı büyük projelerde öğretmenlerden yeterince lojistik destek alamayabilir!..

Öğretmen yetiştirme sisteminden atamalara,kariyer basamaklarından moral motivasyona kadar öğretmenler hep itilip kakılan taraf oluyor. Oysa bu projeleri gerçekleştirebilmek için özgüvenlerinin çok yüksek olması gerekir. Bu olmadan; yani öğretmenler inanmadan, arkasında durmadan, herhangi bir projeden başarı beklemek hayalcilik olur. İşte bu noktada TEV ile JP Morgan’ın birlikte gerçekleştirdiği Öğretmen Liderliği Programı, ileriye yönelik çok önemli bir adım. Şimdilik Maltepe’de başladı ama tüm Türkiye geneline yayılacak. Eğer bu proje çerçevesinde öğretmenlerimizin kendilerine olan güvenlerini biraz artırır ve liderlik özelliklerini biraz öne çıkarabilirsek, geleceğe çok daha umutla bakabiliriz.

Lider öğretmenler olmadan lider öğrenciler yetiştirmek mümkün değil. Lider öğrenciler olmadan da maalesef yeterince toplum önderi çıkmıyor. Türkiye’nin en büyük handikaplarından biri de bu değil mi?.. Aradığınız zaman hangi konuda kaç isim bulabiliyorsunuz ki?
Abbas Güçlü